Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Διαπιστευτήρια Μητσοτάκη στην ΕΕ για «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» αντιλαϊκών μέτρων

Την διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή και παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στον επίτροπο..

Την διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή και παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Π. Τζεντιλόνι, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, ο Κυρ. Μητσοτάκης καυχήθηκε ότι «η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά», επικαλούμενος τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την «σταθερή προσήλωση στη δημοσιονομική υπευθυνότητα με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα».

Επιβεβαιώνοντας πως ο λαός θα καλείται συνεχώς να υποβάλλεται σε θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «για να διατηρήσουμε αυτούς τους βιώσιμους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα. «Αυτή ήταν η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από εννέα μήνες», είπε προκλητικά, επαναλαμβάνοντας πως «συνεχίζουμε με τη μέγιστη ταχύτητα, ανεξάρτητα από τον εκλογικό κύκλο, να εφαρμόζουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις», οι οποίες «σε αντίθεση με αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών, είναι το δικό μας μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα». 

Έφερε ως παράδειγμα την κατάθεση σήμερα μιας πολύ «σημαντικής μεταρρύθμισης» στη δικαιοσύνη που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επενδυτών, «ίσως την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο δικαστικό μας σύστημα, όσον αφορά την καλύτερη κατανομή των δικαστών μας, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται το δικαστικό σύστημα για να εκδίδει την ετυμηγορία του, διότι γνωρίζαμε ότι αυτό αποτελούσε πάντα ένα διαρθρωτικό εμπόδιο για τη βελτίωση τόσο της κατάστασης του κράτους δικαίου όσο και των οικονομικών μας επιδόσεων». 

Ο Π. Τζεντιλόνι σημείωσε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το σενάριο για την Ελλάδα είναι διαφορετικό. Έχουμε έναν μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρώπη στο 0% και κάτι, ενώ στην Ελλάδα έχετε έναν μέσο όρο ανάπτυξης 2% και κάτι, γεγονός που κάνει τη διαφορά», εστιάζοντας κυρίως στην προσέλκυση επενδύσεων που έχουν ως προϋπόθεση την ισοπέδωση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις