Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πρωθυπουργός μηδενικής ευθύνης, κοινωνικής αναλγησίας και επιλεκτικής ακοής

Με ύφος προκλητικής υπεροψίας και εξοργιστικής απάθειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, “έτριψε” κυριολεκτικά στα μούτρα..

Με ύφος προκλητικής υπεροψίας και εξοργιστικής απάθειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, “έτριψε” κυριολεκτικά στα μούτρα του χειμαζόμενου λαού τα κατορθώματα της κυβέρνησης του:

— Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν προτίθενται να δώσουν ούτε καν το πενιχρό επίδομα Πάσχα, στον  άγρια φτωχοποιημένο λαό. Γιατί;  Διότι, λέει “υλοποιούν ένα δύσκολο προϋπολογισμό”, ο οποίος, ωστόσο, είναι εξαιρετικά εύκολος όταν πρόκειται να δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια για F35, για φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και επενδυτές, για ζεστό χρήμα σε εργολάβους. 

Συγκεκριμένα, απέκλεισε κάθε ενεδοχόμενο για το επίδομα Πάσχα και συνέχισε, εμπαίζοντας το λαό, με την αύξηση του κατώτατου μισθού ο οποίος “θα είναι πάνω από 800 ευρώ”, όπως δήλωσε. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι το ενοίκιο ενός σπιτιού για μία οικογένεια κοστίζει περίπου τόσο! Ο ίδιος, όμως, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα και τη λογική είπε πως τα ενοίκια αυξήθηκαν διότι η οικονομία πάει καλύτερα και η ζήτηση για σπίτια είναι μεγαλύτερη από τη προσφορά”!

— O ίδιος και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν να μετατρέπουν τη δημόσια Υγεία σε χωράφι για ιδιώτες και δεν θα σταματήσει το όργιο αγοραπωλησίας. Μάλιστα, εμφανίστηκε “κουφός” και τυφλός”, δηλώνοντας με θράσος πως “δεν ακούει ότι δεν υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία”! Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά! 

Για τη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, μάλιστα, έχοντας απωλέσει κάθε αίσθηση πολιτικού μέτρου και ανθρώπινης ενσυναίσθησης, ο πρωθυπουργός, που είναι προφανές ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν ντράπηκε να πει ότι  «η πανδημία μας άφησε περισσότερες ΜΕΘ και ιατρικό προσωπικό και σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης»!

— Ο ίδιος, η κυβέρνηση του και οι αρμόδιοι υπουργοί της δεν φέρουν καμία πολιτική ή ποινική ευθύνη για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη και την εξαϋλωση 57 ανθρώπων. Μάλιστα, ειδικά για τα Τέμπη κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προσπαθούν να αξιοποιήσουν το θέμα προς όφελός τους, ενώ αρνήθηκε ότι γίνεται οποιαδήποτε συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Η κυβερνητική πλειοψηφία, βέβαια, ήταν αυτή που μέσα σε μία μέρα έκλεισε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και αρνήθηκε να καλέσει επιπλέον μάρτυρες, κρίσιμους για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Επιπλέον, με εντυπωσιακή αυθάδεια και αλαζονεία για εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τα παιδιά τους είπε: «Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν να παρά να καταθέσουν αίτημα προκαταρκτικής αλλά με συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια»

Επίσης, σαν να μην έφτανε αυτό, επικαλούμενος τον πραγματογνώμονα της δικαιοσύνης, απέρριψε τις κατηγορίες των οικογενειών των θυμάτων για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος και τις αναφορές για ύπαρξη ξυλόλιου στα εμπορικά βαγόνια, παρότι βέβαια η δικαιοσύνη κάλεσε και δεύτερο πραγματογνώμονα για τη διερεύνηση αυτών των νέων στοιχείων.

Κι ενώ οι μηχανοδηγοί συνεχίζουν να αποκαλύπτουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σιδηρόδρομο ,ένα χρόνο μετά τα Τέμπη, ξεπλυμένος – όπως ο ίδιος πιστεύει – από κάθε ευθύνη, διαπίστωσε: “Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι καθώς κουβαλάει παθογένειες δεκαετιών”.

Κυνικά επανέλαβε “ότι πάντα υπάρχει ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους”, προκαταβάλοντας, άραγε, ότι στο επόμενο τραγικό συμβάν πάλι δεν θα φταίει η κυβέρνηση;

Για το νόμο – έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον αντικομμουνισμό λέγοντας ότι “μόνο η Ελλάδα και η Κούβα δεν έχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια”. Ισχυρίστηκε, δε, ότι η επιλογή του ιδιωτικού πανεπιστημίου  είναι μία «ελεύθερη επιλογή» που μπορούν να έχουν όλοι! 

Όπως είπε,  η κυβέρνησή του θα προχωρήσει και στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Παράλληλα, ανέδειξε την αγοραία αντίληψη της κυβέρνησής του για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «επενδύσεις» από ξένα Πανεπιστήμια, με το άνοιγμα παραρτημάτων στην Ελλάδα, την οποία θέλει να καταστήσει «περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο».

Σχετικά θέματα

Απόψεις