Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μέχρι και τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία κινδυνεύουν να κλείσουν – Κινητοποίηση στο Προξενείο στο Μόναχο (φωτο)

Έως σήμερα δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση εκμίσθωσης του συγκροτήματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν ένα Δημοτικό, ένα Γυμνάσιο και ένα Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στη Γερμανία, σε συγκρότημα που στεγάζει 7000 μαθητές

Σε μαζική κινητοποίηση προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης, μαζικοί φορείς της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Μόναχο, απαιτώντας να δοθεί άμεσα, μακροπρόθεσμη και οριστική λύση στο κτιριακό ζήτημα που αφορά το συγκρότημα που στεγάζει σήμερα περισσότερους από 700 μαθητές και μαθήτριες. Έως σήμερα δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση εκμίσθωσης του συγκροτήματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν ακόμα ένα Δημοτικό, ένα Γυμνάσιο και ένα Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στη Γερμανία.

Οι σύλλογοι γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Αριστοτέλης», του Γυμνασίου  και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας με τη συμπαράσταση της ΕΛΜΕ Μονάχου αλλά και πολλών ακόμη εργαζομένων Ελλήνων μεταναστών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο. Ιδιαίτερο χρώμα στην κινητοποίηση έδωσαν οι μαθητές που συμμετέχοντας μαζικά, διαδήλωσαν για να μην κλείσει και άλλο σχολείο στο Μόναχο, με συνθήματα όπως: «Όχι άλλο κλειστό σχολείο, φωνάζουμε στο Μόναχο να ακούσει το Υπουργείο» και «Λεφτά για τα σχολεία μας και την Παιδεία, φωνάζουμε οι μαθητές σε όλη την Γερμανία».

Οι συγκεντρωμένοι, για αρκετή ώρα ζητούσαν συνάντηση με τον πρόξενο, ο οποίος τελικά δέχτηκε μία μικρή αντιπροσωπεία από τους συλλόγους χωρίς όμως να δώσει καμία λύση στο κτιριακό πρόβλημα, παρατείνοντας την αγωνία τους. Ο πρόξενος κατά την συνάντηση αποσιώπησε την ευθύνη που έχει  το Προξενείο και το Υπουργείο Παιδείας στη δημιουργία του προβλήματος, αγνοώντας το αίτημά τους για επέκταση τους συμβολαίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και την εξασφάλιση στέγης για τα σχολεία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις μεθοδεύσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, αφού αντιμετωπίζοντάς την με όρους κόστους-οφέλους οι ελληνικές εκπαιδευτικές δομές συρρικνώνονται σταθερά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή τους και την υποκατάσταση τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις