Κοζομπόλη, όπως λέμε… Λένιν!

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΟΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΟΣΑΣ Πολιτική • 14 Ιουλίου 2015

Το τι θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες για την οβιδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη μεταστροφή του από το «αριστερό» και «προοδευτικό» κόμμα που ήταν «υπέρ της κατάργησης σε ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μνημονιακών νόμων» σε ένα κόμμα που περνάει σε… ένα νόμο και σε ένα άρθρο το απεχθέστερο των απεχθέστερων μνημονίων, είναι βέβαιο ότι θα μας αφήσει άφωνους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι, ότι δεν περιμέναμε να συμπεριλάβουν και τον… Λένιν στην επιχειρηματολογία τους.

Και όμως! Αυτήν την (το λιγότερο) παρασπονδία, τόλμησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, η οποία με γραπτή δήλωσή της, τονίζει ανάμεσα στα άλλα:  «Η ιστορική πείρα, ελληνική και παγκόσμια, εκτός από ηρωικές στιγμές και θυσίες, έχει να επιδείξει και συμβιβασμούς ή υποχωρήσεις αριστερών, επαναστατικών κομμάτων και ηγετών, που κανένας δεν τολμά να αμφισβητήσει τη συνέπειά τους. Ο σοφός επαναστάτης Βλαδίμηρος Ουλιάνωφ (Λένιν) απάντησε το ερώτημα με δυο ευφυή σχόλια: «Όταν σου βάλουν ληστές το περίστροφο στον κρόταφο, τους δίνεις το πορτοφόλι και τα λεφτά σου, για να σώσεις τη ζωή σου» και «όταν δεν έχεις χρόνο, παραχωρείς χώρο στον αντίπαλο»».

Τώρα τι να της πεις;

Ότι ο Λένιν έκανε και κάτι που λέγεται επανάσταση και το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν το πλησίασε; Τέλος πάντων…

 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

4 Σχόλια - "Κοζομπόλη, όπως λέμε… Λένιν!"

 1. Τι να της πούμε; Τίποτα. Τα λέει όλα, ο Χρόνος. Τους έχει ξεσκεπάσει. Αλίμονο σε μας. Το Λαό!!!

 2. Ο/Η Μανώλης Κλαμπατσέας λέει:

  Κυρία Κοζομπόλη μήπως ξέρετε και το παρακάτω από το μάθημά σας; Πότε ειπώθηκε αυτό; Μήπως μετά την επανάσταση και αφού είχε εγκατασταθεί η εξουσία των σοβιετ; Πότε έγινε εδώ επανάσταση, πότε πήραμε τα χειμερινά ανάκτορα για να κάνουμε τις αναγκαίες υποχωρήσεις να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας; Ή μήπως θεωρείτε πως είναι λαική κατάκτηση που σεις προσωπικά μπήκατε στη βουλή;

 3. Ο/Η G.T. λέει:

  «Καλή» μου κυρία Κοζομπόλη στον «Αριστερισμό», γιατί σε αυτόν αναφέρεστε, ο Λένιν έγραφε: Φανταστείτε πως το αυτοκίνητο σας το σταμάτησαν οπλισμένοι ληστές. Τους δίνετε τα λεφτά, το διαβατήριο, το πιστόλι, το αυτοκίνητό σας. Έτσι γλιτώνετε από την ευχάριστη συντροφιά με τους ληστές. Εδώ υπάρχει αναμφισβήτητα συμβιβασμός. «Do ut des» («σου δίνω» τα λεφτά, το όπλο, το αυτοκίνητο, «για να μου δόσεις» τη δυνατότητα να φύγω σώος και αβλαβής)»
  Να φύγει σώος και αβλαβής κυρία μου, όχι ξεπουλώντας χώρα και λαό. Πέραν τούτου υπάρχει και η παρακάτω παράγραφος, στο ίδιο κείμενο του Λένιν:
  «Όταν όμως οι μενσεβίκοι και οι εσέροι στη Ρωσία, οι οπαδοί του Σάιντεμαν (και σε σημαντικό βαθμό οι οπαδοί του Κάουτσκι) στη Γερμανία, ο Ότο Μπάουερ και ο Φρίντριχ Άντλερ (δεν μιλούμε πια για τους κυρίους Ρένερ και Σία) στην Αυστρία, οι Ρενοντέλ και οι Λογκέ και Σία στη Γαλλία, οι φαβιανοί, οι «ανεξάρτητοι» και οι «εργατικοί» («λεϊμπουριστές») στην Αγγλία συνάπτανε στα 1914-1918 και στα 1918-1920 συμβιβασμούς με τους ληστές της δικής τους αστικής τάξης και κάποτε και της «συμμάχου» αστικής τάξης ενάντια στο επαναστατικό προλεταριάτο της χώρας τους, τότε όλοι αυτοί οι κύριοι ενεργούσαν σαν συνένοχοι της ληστείας.»
  Είστε συνένοχοι της ληστείας «κυρία» μου
  Καταλάβατε κυρία μου;

 4. Ο/Η antivaro λέει:

  Ο ιδιος ο Λένιν απαντάει. Δίνεις τα λεφτά σου για να σώσεις την ζωή σου … και να φύγεις. Οχι να κάτσεις για να πάρεις μέρος στην μοιρασιά της λείας.

Άποστολή άρθρου μέσο Email