Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική δράση την Κυριακή 21 Απρίλη – Στην Αττική η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο..

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, είναι η Κυριακή 21 Απρίλη. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απρίλη 1963.

Θα περιλαμβάνει σειρά από πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Στο φως και των τελευταίων εξελίξεων, με την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του τελευταίου στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις προκειμένου αυτές να αποτελέσουν «βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας».

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Στην Αττική η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

 

Στην Αττική η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Ήδη δρομολογούνται λεωφορεία για το σημείο εκκίνησης από μια σειρά περιοχές, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές η επικοινωνία με την ΕΕΔΥΕ γίνεται στα τηλέφωνα 2103844853 και 6974418866, ώρες 10 π.μ. – 9 μ.μ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 8.00 Τύμβος Μαραθώνα – Τελετή έναρξης
  • 8.30 Εκκίνηση πορείας
  • 8.40 Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη
  • 9.30 Νέα Μάκρη – Στάση (έναντι Δημαρχείου)
  • 12.00 Ραφήνα – Στάση (Πάρκο μετά τη διασταύρωση)
  • 13.30 Πικέρμι – Στάση (Κτήμα Μπουτάρη – Μνημείο Αντίστασης)
  • 15.00 Παλλήνη – Στάση
  • 16.00 Αναχώρηση από Παλλήνη
  • 17.30 Αγ. Παρασκευή – Στάση (πλατεία Αγ. Παρασκευής)
  • 18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τερματισμός πορείας – Εκδήλωση

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργανώνει συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο Γ’ Σώμα Στρατού και πορεία προς το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη το Σάββατο 20 Απρίλη, στις 11 το πρωί.

Στη Μεσσηνία, η Επιτροπή Ειρήνης του νομού καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην Καλαμάτα, στην πλατεία Όθωνος. Θα μιλήσει ο Αργύρης Σμυρνής, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία.

Στην Αλεξανδρούπολη η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και εργατικά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι φορείς καλούν την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο, ενώ θα ακολουθήσει και αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Πρέβεζα, στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στον Φόρο.

Στη Σάμο, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε Πορεία Ειρήνης από το ΚΥΤ Ζερβού την Κυριακή 21 Απρίλη, στην πλατεία Πυθαγόρα, στις 11 το πρωί.

Στον Άραξο, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 10.30 π.μ. καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης το Εργατικό Κέντρο της πόλης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών.

Στην Ηλεία, η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 10 π.μ., στη διασταύρωση Αεροδρομίου – Κυλλήνης της ΕΟ Πύργου – Πατρών.

Στη Λάρισα, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΑΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στην 1η Στρατιά, όπου εδρεύει το επιχειρησιακό στρατηγείο της άσκησης «EUNAVFOR Aspides».

Στα Τρίκαλα, την Κυριακή 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Μονής «Δημήτρης Μητροπάνος» και πορεία προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Την ίδια μέρα, σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ θα γίνει συμβολικός αγώνας δρόμου «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», με εκκίνηση στις 7.30 μ.μ. από το Κολυμβητήριο και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στον Βόλο, την Τρίτη 23 Απρίλη συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο στις 7 μ.μ. και πορεία, που θα καταλήξει στο λιμάνι.

Στο Ηράκλειο, την Κυριακή 21 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι του Καράβολα.

Στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 21 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης και οι εκδόσεις «Κυβέρτι» παρουσιάζουν ανθολογία σύγχρονης ελληνικής αντιπολεμικής ποίησης, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Θα γίνει επίσης προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη».

Στα Χανιά, την Τρίτη 23 Απρίλη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη». Από 902.gr