Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στη λογική της συγκάλυψης των αιτιών και των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Συνεργούς στο κουκούλωμα των πραγματικών αιτιών και ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη έχει βρει η ΝΔ, όπως φάνηκε από..

Συνεργούς στο κουκούλωμα των πραγματικών αιτιών και ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη έχει βρει η ΝΔ, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή.

Και πώς αλλιώς αφού η απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, η κατάτμηση, η υποστελέχωση και η υποταγή των απαραίτητων έργων στην ευρωενωσιακή λογική του «κόστους – οφέλους» έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσιπενταετίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλης, αφού ξιφούλκησε κατά του πορίσματος της ΝΔ που «είναι προσβλητικό και ντροπιαστικό» και συνιστά «προσπάθεια οργανωμένης συγκάλυψης», έκανε σημαία τις ευρωενωσιακές Οδηγίες που υποτάσσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στις αντιλαϊκές προτεραιότητες της αύξησης της χωρητικότητας του δικτύου και της ταχύτητας μεταφοράς εμπορευμάτων.

Όμως, το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα μέτρα ασφαλείας επικεντρώνεται μόνο στο διασυνδεδεμένο κεντρικό δίκτυο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μόνο σε ένα μικρό ποσοστό του κεντρικού δικτύου της ΕΕ (περίπου 13%) λειτουργεί το σύστημα ERTMS, δηλαδή το βασικό σύστημα ασφαλείας που προφυλάσσει από το ανθρώπινο λάθος.

«Αρνείστε την έρευνα στην ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο Β. Κόκκαλης, επικρίνοντας την κυβέρνηση που αρνείται τις προτάσεις της για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Κ. Καραμανλή για οικονομικά εγκλήματα που αφορούν τη σύμβαση 717.

Δεν παρέλειψε να εστιάσει στο «ξεκάθαρο ρουσφέτι» που συνιστά η μετάταξη του σταθμάρχη παρά το γεγονός πως είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας.

Αθωώνουν προκλητικά την ΕΕ

 
Πηγή: Eurokinissi

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Αποστολάκη πήγε ένα βήμα παραπέρα την προσπάθεια να βγει «λάδι» η Ευρωπαϊκή Ένωση, αιτιολογώντας για αρκετή ώρα σχετικά με την «υπεροχή του Ευρωενωσιακού Δικαίου έναντι του Εθνικού Δικαίου» για την προστασία των υπουργών.

Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ ήταν που μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν μετά βδελυγμίας στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθούν η ευνοϊκή συνταγματική διάταξη για τα μέλη της κυβέρνησης (άρθρο 86) και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ώστε να δικάζονται οι υπουργοί όπως όλοι οι πολίτες.

Η Μ. Αποστολάκη επανέλαβε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής βασιζόταν στο πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως για την οικονομική ζημιά που προκάλεσε στην ΕΕ η μη εφαρμογή της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση.

Εστίασε δε τις ποινικές ευθύνες στους υπουργούς Μεταφορών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη σχετικά με την επίμαχη σύμβαση, προσπερνώντας για ευνοήτους λόγους όλα τα άλλα και κυρίως την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, την οποία δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, χαρακτήρισε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση ως «επίδειξη περιφρόνησης στη μνήμη των νεκρών», αλλά και ως απόδειξη της «συστηματικής και μεθοδευμένης συγκάλυψης».

Σχετικά θέματα

Απόψεις