Αντέχετε στη φυλακή της ΕE;

ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ Απόψεις • 4 Αυγούστου 2015

Υπόθεση φανταστική Νο1: Αν σας έπιαναν κάποιοι περίεργοι τύποι και σας έριχναν μέσα σε μια αρένα με… λιοντάρια έτοιμα να σας κατασπαράξουν, τι θα κάνατε; Προφανώς θα προσπαθούσατε να ξεφύγετε, να δραπετεύσατε.

Αν πάλι μπαίνατε στo ίδιο τρομακτικό μέρος με την θέληση σας, διότι κάποιοι σας υποσχέθηκαν πως δεν κινδυνεύετε αλλά αντικρίζατε μπροστά σας δεκάδες σαρκοφάγα ζώα να τους τρέχουν τα σάλια, τι ακριβώς θα κάνατε; Σίγουρα πάλι θα ψάχνατε τρόπο να φύγετε, να δραπετεύσετε.

Αλλά ας πούμε πως το παλεύατε για ένα διάστημα και διαπιστώνατε όμως πως μαζί σας δεν έχετε ούτε… σφεντόνα για να αμυνθείτε, τι θα κάνατε; Δεν χωράει αμφιβολία πως θα ψάχνατε την έξοδο κινδύνου.

Υπόθεση φανταστική Νο 2: Ας πούμε για παράδειγμα πως σας έπιαναν πάλι κάποιοι περίεργοι τύποι και σας έβαζαν αυτή τη φορά σε ένα δωμάτιο γεμάτο… δηλητηριώδη φίδια, (όπως έχουμε δει σε πάμπολλες ταινίες τρόμου), τι θα κάνατε; Θα καθόσασταν να σας φάνε ζωντανούς; Όχι βέβαια. Θα προσπαθούσατε σίγουρα να βγείτε από το δωμάτιο το γρηγορότερο δυνατόν.

Υπόθεση αρκετά ρεαλιστική Νο3: Αν τέλος σας έκλειναν σε μια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έχετε διαπράξει, διότι εμπιστευτήκατε λάθος ανθρώπους, τι θα κάνατε; Θα καθόσασταν να σαπίσετε στο κελί; Όχι. Σίγουρα θα αναζητούσατε ένα καλό δικηγόρο για να σας βγάλει έξω, μιας και η ελευθερία όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο όμορφη.

Αν πάλι ο δικηγόρος σας αποδεικνύονταν πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και σας ενημέρωνε πως είναι αδύνατον να σας βγάλει έξω από τη… στενή, γιατί ο δικαστής είναι λαδωμένος και το παιχνίδι είναι στημένο, τότε η απόδραση δεν θα ήταν εντός της ημερήσιας συζήτησης; Ασυζητητί!

Σήμερα λοιπόν ζούμε παρόμοια γεγονότα όπως περιγράφτηκαν παραπάνω και ας φαίνονται φανταστικά.

 • Η τρόικα που έγινε κουαρτέτο μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο.

 • Το ΔΝΤ ήρθε πάλι αγριεμένο και ζητάει να φτύσουμε το γάλα της μάνας μας.

 • Το νέο μνημόνιο σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του

 • Το χρέος έχει γίνει θηλιά στο λαιμό μας

 • Η κυβέρνηση αυτή βαδίζει στον ίδιο μονόδρομο με τις προηγούμενες

Έτσι μπορεί να μην έχουμε απέναντι μας λιοντάρια και άλλα άγρια θηρία, όμως έχουμε τραπεζίτες, τοκογλύφους και κάθε λογής παράσιτα.

Μπορεί να μην έχουμε φίδια, κόμπρες, ανακόντες, αλλά έχουμε τα media, τα καθεστωτικά συγκροτήματα του τύπου των ολιγαρχών, τους βιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Όσο για την φυλακή που λέγαμε, αυτή ονομάζεται ΕΕ. Μια φυλακή τεράστια που μέσα της έχει αλυσοδεμένους εκατομμύρια ανθρώπους. Στη μήτρα της έχει την φτώχεια την δυστυχία, την ανεργία, και όλα τα μνημόνια διαρκείας που θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε στις πλάτες μας.

Και είτε μας έχωσαν με το ζόρι σε αυτή τη φυλακή οι ντόπιοι ολιγάρχες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, είτε μπήκαμε με την θέληση μας πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, σημασία έχει πως το ψέμα έχει γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος και η αλήθεια δεν κρύβεται.

Έτσι, το μόνο που μας απομένει είναι να κάνουμε το αυτονόητο.

Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλο το κατεστημένο που έχει υπογράψει την καταδίκη μας, να βάλουμε μπρος το σχέδιο της απόδρασης και να αρχίσουμε να το υλοποιούμε.

Γιατί η ελευθερία βρίσκεται έξω από το κελί της ΕΕ, των μνημονίων και της συνεχιζόμενης χρεοκοπίας.

Η πραγματική ζωή βρίσκεται μακριά από παλιούς και τους νέους «σωτήρες», μακριά από τους ντόπιους και ξένους δεσμοφύλακες.

Εν τέλει, η προκοπή αυτού του τόπου βρίσκεται εκτός των τειχών, σε καθαρό έδαφος και χτίζεται μονάχα με νέα εργαλεία.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν και καλή λευτεριά…

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

2 Σχόλια - "Αντέχετε στη φυλακή της ΕE;"

 1. Ο/Η do.b4tool8 λέει:

  Το ίδιο περίπου ειπώθηκε κι εδώ: http://fromredrock.blogspot.gr/2015/08/blog-post_4.html

  «Βρίσκομαι στο κατάστρωμα ενός πλοίου που βυθίζεται, και πρέπει να διαλέξω δίχως καθυστέρηση. Ή στο κατάστρωμα να παραμείνω για να βυθιστώ και να πνιγώ, ή να βουτήξω για να κολυμπήσω στα νερά μιας κρύας και φουρτουνιασμένης θάλασσας, με την λιγνή ελπίδα ότι θα σωθώ.[…]
  Η πιθανότητα διάσωσης των επιβατών με ναυαγοσωστικά από θάλασσα μάλλον αποκλείεται λόγω καιρικών συνθηκών. Κι αν έρθουν από μηχανής θεοί από αέρα, τους μόνους που θα προλάβουν να διασώσουν είναι αυτούς που είναι στην πρώτη θέση.
  Οι περισσότεροι βουτούν… θεωρώντας ότι αξίζει να το παλέψουν, κολυμπώντας προς την στεριά που φαίνεται σε απόσταση.
  Η εγκατάλειψη του πλοίου είναι το μικρότερο κακό – η μόνη λογική λύση – εκτός κι αν κάποιος ξέρει σίγουρα πως, ως εκ θαύματος, το πλοίο τελικά δεν θα μας παρασύρει στο βυθό της θάλασσας. Αλλά καλό είναι να μου περιγράψει πώς, με τι τρόπο, και πριν τελικά ρίξω βουτιά ή πνιγώ περιμένοντας.»

  Όμως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δες πχ αυτό:
  http://fromredrock.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html
  Ή αυτο:
  http://fromredrock.blogspot.gr/2015/07/blog-post_15.html

 2. Ο/Η Τώρα ας σταματήσουν τα ευφυολογήματα κ οι όποιες κορώνες κ ας κοιτάξουμε από κοινού να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τα κομματιασμένο κο λέει:

  Ημερόδρομε μήν κουράζεσαι άλλο με τα παραδείγματα ! Ο κόσμος κ γνώση πλέον έχει κ σοφία αλλά κ τόλμη. Τό απέδειξε κ συνεχίζει…! Έχει μόνον ένα μικρό ελάττωμα κ τούτο είναι πού εμπιστεύεται πολύ εύκολα τους χαρτογιακάδες κ τους ταγούς της εξουσίας. Αυτό φυσικά φαίνεται πρόσκαιρο διότι υπέπεσε στην ευφυή αντίληψή του. Απλά τώρα είναι θέμα κ εύχομαι, λίγου χρόνου…

Άποστολή άρθρου μέσο Email