Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το Ισραήλ χτυπά τη Λωρίδα της Γάζας με βόμβες που έχουν φονική δύναμη ίση με δύο πυρηνικές βόμβες!

Τρομακτική διαπίστωση από το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το είδος και το μέγεθος του μαζικού εγκλήματος στη Γάζα

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους τη θηριωδία και τη σφαγή που διαπράττει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας υπό τα απαθή και προτρεπτικά βλέμματα ευρωπαίων και αμερικάνων. 

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Euro-Med Human Rights Monitor), έκανε μία τρομακτική διαπίστωση για το είδος και το μέγεθος της μαζικής εξολόθρευσης του παλαιστινιακού λαού.  Σύμφωνα με αυτό από τις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει ρίξει στη Γάζα βόμβες με φονική δύναμη που ισοδυναμεί με δύο πυρηνικές βόμβες! 

New Video Shows Israeli Bombing of Gaza Apartment Tower - ABC News

Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 25.000 τόνους εκρηκτικών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεγάλης κλίμακας στις 7 Οκτωβρίου, ισοδύναμο με δύο πυρηνικές βόμβες, ανέφερε το Euro-Med Human Rights Monitor σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες.

Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη, ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι βομβάρδισε πάνω από 12.000 στόχους  με ρεκόρ βομβών που ξεπερνά τα 10 κιλά εκρηκτικών ανά άτομο. Το Euro-Med Monitor τόνισε ότι το βάρος των πυρηνικών βομβών που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον Αύγουστο του 1945 υπολογίστηκε σε περίπου 15.000 τόνους εκρηκτικών.

Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν την ισχύ των βομβών, τα εκρηκτικά που πέφτουν στη Γάζα μπορεί να είναι δύο φορές πιο ισχυρά από μια πυρηνική βόμβα. Αυτό σημαίνει ότι η καταστροφική ισχύς των εκρηκτικών που έπεσαν στη Γάζα υπερβαίνει αυτή της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, ανέφερε το Euro-Med Monitor, σημειώνοντας ότι η περιοχή της ιαπωνικής πόλης είναι 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή της Γάζας δεν ξεπερνά τα 360 τετραγωνικά. χιλιόμετρα.

Η δήλωση της οργάνωσης υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες με τεράστια καταστροφική δύναμη, μερικές από τις οποίες κυμαίνονται από 150 έως 1.000 κιλά, και επικαλέστηκε μια πρόσφατη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Πολέμου Yoav Gallant που δήλωσε ότι περισσότερες από 10.000 βόμβες έχουν ρίξει μόνο στην πόλη της Γάζας.

Η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ στις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας έχει τεκμηριωθεί, ανέφερε το Euro-Med Monitor, ειδικά η χρήση βομβών διασποράς και φωσφόρου, οι οποίες είναι κηρώδες τοξικές ουσίες που αντιδρούν γρήγορα στο οξυγόνο και προκαλούν σοβαρή δεύτερη και τρίτη εγκαύματα βαθμού.

Η ομάδα Euro-Med Monitor έχει επίσης τεκμηριώσει περιπτώσεις τραυματισμών μεταξύ των κατοίκων της Γάζας από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που είναι παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από τις προαναφερθείσες βόμβες διασποράς. Αυτές οι μικρές, υψηλής έκρηξης βόμβες προκαλούν διεισδυτικές πληγές από σκάγια και εκρήξεις στο εσωτερικό του σώματος, αφήνοντας τα θύματα με σοβαρά εγκαύματα που οδηγούν σε λιώσιμο του δέρματος και μερικές φορές σε θάνατο. Θραύσματα από αυτές τις βόμβες προκαλούν ασυνήθιστο οίδημα και δηλητηρίαση του σώματος, καθώς και εσωτερικά τραύματα από διαφανή θραύσματα που δεν εμφανίζονται στις ακτινογραφίες.

Η χρήση εκρηκτικών βομβών από το Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τους αμάχους στις σύγχρονες ένοπλες συγκρούσεις, είπε το Euro-Med Monitor, και εξηγεί την πλήρη ισοπέδωση κατοικημένων γειτονιών στη Γάζα και τη συνολική σοβαρότητα της εκτεταμένης καταστροφής εκεί.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα τόνισε περαιτέρω ότι οι καταστροφικές και αυθαίρετες επιθέσεις του Ισραήλ παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο ορίζει ότι η προστασία των αμάχων είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι η δολοφονία αμάχων θεωρείται έγκλημα πολέμου τόσο σε διεθνές όσο και σε μη -διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις και μπορεί να συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι Συμβάσεις της Χάγης του 1899 και του 1907 και η Σύμβαση της Γενεύης του 1949 ρυθμίζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους πολέμου για την πρόληψη θανατηφόρων επιπτώσεων στην υγεία από όπλα που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο—μερικά από τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν «γενοκτονία».

«Απαγορεύεται η επίθεση ή ο βομβαρδισμός, με οποιοδήποτε μέσο, ​​πόλεων, χωριών, κατοικιών ή κτιρίων που δεν υπερασπίζονται», σύμφωνα με το Άρθρο 25 των Κανονισμών της Χάγης σχετικά με τους νόμους και τα έθιμα του χερσαίου πολέμου που απαγορεύει.

Εν τω μεταξύ, το άρθρο 53 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης ορίζει ότι «Κάθε καταστροφή από τη Δύναμη Κατοχής ακίνητης ή προσωπικής περιουσίας που ανήκει ατομικά ή συλλογικά σε ιδιώτες ή στο κράτος ή σε άλλες δημόσιες αρχές ή σε κοινωνικούς ή συνεταιριστικούς οργανισμούς, είναι απαγορεύεται, εκτός εάν η καταστροφή αυτή καθίσταται απολύτως αναγκαία από στρατιωτικές επιχειρήσεις». Οι παραβιάσεις του άρθρου 147 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης θεωρούνται σοβαρές παραβιάσεις του Δικαίου των Ενόπλων Συγκρούσεων και ως εκ τούτου εγκλήματα πολέμου.

Το Euro-Med Human Rights Monitor ζήτησε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση του όγκου των εκρηκτικών και των διεθνώς απαγορευμένων όπλων που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ εναντίον αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση για τα δικαιώματα κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να λογοδοτήσουν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις απάνθρωπες επιθέσεις και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί δικαιοσύνη για τα Παλαιστίνια θύματα.

Σχετικά θέματα

Απόψεις