«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με πολιτική αυτονομία και για να αλλάξει πορεία η χώρα χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή με μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον κι όχι των ισχυρών», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο των παζαριών για την αναμόρφωση και τον ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στη στήριξη της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.
Στη συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ζάππειο, σημείωσε ότι το κόμμα του «είναι η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση», εννοώντας αξιόπιστη για το αστικό πολιτικό σύστημα και έθεσε τον πήχη τον επόμενων βουλευτικών εκλογών στον σχηματισμό κυβέρνησης, δίνοντας στίγμα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο στην διαχείριση του συστήματος.
«Πρώτο βήμα ήταν η αύξηση του ποσοστού στις πρόσφατες εκλογές, το δεύτερο, σε λίγες μέρες θα είναι η επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το τρίτο ορόσημο είναι οι Ευρωεκλογές, τον Ιούνιο και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.
Στο ίδιο πλαίσιο, έριξε «καρφί» για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ με κορονοϊό και με αυστηρά μέτρα είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων. Δεν περιφρονώ τίποτα αλλά στις εκλογές του πρώτου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι μισοί. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, πήραν όσες ψήφους έλαβα την 2η Κυριακή για να εκλεγώ πρόεδρος. Αν συγκρίνω ποσοστά και συμμετοχή, είχε πολλαπλάσιο πολιτικό αποτύπωμα», θέλοντας να δείξει ότι το κόμμα του είναι ισχυρότερος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας άρα ικανότερος να παίξει τον ρόλο της «άλλης όψης του ίδιου νομίσματος» στην κυβερνητική εναλλαγή στο πλαίσιο του αστικού κράτους.
Σε ό,τι αφορά στην κριτική του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του ατομικά στον Κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές κι ειδικότερα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία», αποσιωπώντας όμως τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που ακολούθησαν πιστά την πολιτική κόστους – οφέλους, αφήνοντας τον λαό έρμαιο των φυσικών καταστροφών.
Για άλλη μια φορά έσπευσε να βαφτίσει Μεσσία την ΕΕ, της οποίας η πολιτική για την επιλεξιμότητα των έργων παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρική προστασία γιατί δεν αποφέρουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν διεκδικεί την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ούτε έκανε χρήση των δυνατοτήτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας».
Πηγη: 902