Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λιβαδειά: Ακύρωσαν την απόφαση παραχώρησης δημοτικού χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα

Σωματεία και μαζικοί λαϊκοί φορείς της περιοχής, πέτυχαν μια πρώτη μεγάλη νίκη

Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού το να μη δοθεί έδαφος και βήμα να χυθεί φασιστικό δηλητήριο στην πόλη της Λιβαδειάς, καλούν σωματεία και μαζικοί λαϊκοί φορείς της περιοχής, που ήδη με την πίεση που άσκησαν πέτυχαν μια πρώτη μεγάλη νίκη, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση παραχώρησης χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς με ανακοίνωσή της τόνισε με ανακοίνωσή της ότι «Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καραμάνης έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για την διευκόλυνση που παρέχουν στο ακροδεξιό μόρφωμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ», καθώς αντικειμενικά τους δίνουν βήμα για να ρίχνουν νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας με σκοπό το «ξέπλυμα» των χουντικών στη συνείδηση του λαού, αλλά και της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία».  

Σήμερα, Παρασκευή, το ΔΣ του παραρτήματος Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς, των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Δημόσιου, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας και Λιβαδειάς, καθώς και της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Λιβαδειάς.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων και μαζικών φορέων και του ΚΚΕ έθεσαν το δήμαρχο προ των πολιτικών του ευθυνών, καλώντας τον να ακυρώσει την απόφασή του για παραχώρηση δημοτικού χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα. Κάτω από την πίεση και τη λαϊκή κατακραυγή ο δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση παραχώρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ίδιος ο δήμαρχος, που είχε τη στήριξη της ΝΔ αλλά και την αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, ανέλαβε να βρεθεί χώρος στην πόλη της Λιβαδειάς για να στεγαστεί η εκδήλωση του ακροδεξιού μορφώματος. Κάτι, που από τη μία δείχνει πως η απόφαση για την μη παραχώρηση του χώρου πάρθηκε αποκλειστικά κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, και από την άλλη, εκθέτει το δήμαρχο και αναδεικνύει τη θέληση του να διατηρήσει γραμμή επικοινωνίας και επαφής, με το συγκεκριμένο ακροδεξιό μόρφωμα.

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν οι φασίστες στη Λιβαδειά

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού, καλεί το παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, για την Κυριακή 3 Μάρτη, στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς, ενώ παράλληλα με νεότερη ανακοίνωση καλεί τους επαγγελματίες της περιοχής να μη δεχτούν να διαθέσουν χώρο για να πατήσει το πόδι του στη Λιβαδειά οι νοσταλγοί όλων όσοι αιματοκύλησαν τον λαό της περιοχής.

«Είναι ανεπιθύμητοι οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, αυτοί που “χθες” κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε αγωνιστή και αντιστασιακό, κάθε άνθρωπο που πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας» σημειώνει η ΠΕΑΕΑ και προσθέτει:

«Είναι ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί απόγονοι των φασιστών – ναζιστών που σκόρπισαν τον θάνατο, αιματοκύλισαν και έκαψαν ολόκληρα χωριά και στην περιοχή μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι ομοϊδεάτες των συνεργατών των δυνάμεων της κατοχής, της χούντας, αυτοί που σπέρνουν με κάθε ευκαιρία το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη νεολαία, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής της ΝΔ, που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλοθι της ελευθερίας του λόγου διευκολύνει τη φασιστοσύναξη, παραχωρώντας χώρο που ανήκει στους δημότες, δίνοντάς τους πρόσφορο έδαφος για να δράσουν».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ώστε να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους και το λαό στην πράξη παρουσία νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού στην πόλη της Λιβαδειάς, καλούν μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Απόψεις