Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Άλκη – ΚΝΕ: στο ίδιο έργο θεατές με την επιχειρηματική δράση να «πνίγει» τον αθλητισμό

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, από εγκληματική ομάδα που δρούσε στο πλαίσιο οπαδικών..

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, από εγκληματική ομάδα που δρούσε στο πλαίσιο οπαδικών συνδέσμων. 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει: 

«Δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού από εγκληματική ομάδα που δρούσε στο πλαίσιο οπαδικών συνδέσμων, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την επιχειρηματική δράση να “πνίγει” τον αθλητισμό, να τροφοδοτεί την πολύμορφη βία και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η δολοφονία του Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από τάγμα Κροατών φασιστών με την ανοχή του κράτους και της Αστυνομίας, ο θανάσιμος τραυματισμός στα επεισόδια στου Ρέντη επιβεβαιώνουν πως οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα είναι εδώ.

Είναι εδώ τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που κινούν τα νήματα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αξιοποιούν τους “οπαδικούς στρατούς” και διαπλέκονται με τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι εδώ οι αιτίες που γεννούν συνολικά την πολύμορφη βία σε ένα σύστημα που σταθερά την αναπαράγει.

Καμία κυβέρνηση δεν τολμά και δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, γι’ αυτό και επιλέγουν την πεπατημένη της καταστολής, των κλειστών γηπέδων και την ανακύκλωση των ίδιων αδιέξοδων μέτρων, όπως συμβαίνει και με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Οι νέοι και οι νέες, όσοι δεν ξεχνάμε τον Άλκη, όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό, έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, για δημιουργία αθλητικών δομών και ελεύθερων χώρων άθλησης για όλους. Για να αποτελεί ο αθλητισμός πραγματικό δικαίωμα, σε μια κοινωνία που οι ζωές μας δεν θα είναι αναλώσιμες και οι ανάγκες μας δεν θα μετριούνται ως “κόστος”. Για να μπορεί ο κάθε νέος σε κάθε γειτονιά και γήπεδο να απαντάει ήσυχος, περήφανος και χαρούμενος στην ερώτηση “τι ομάδα είσαι;”…».

Σχετικά θέματα

Απόψεις