Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μουζάκι Καρδίτσας: Κυβερνητική φιέστα για τις πλημμύρες στον τόπο του εγκλήματος

Σαν κακόγουστη φάρσα επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές φιέστες για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας που δέχθηκε καταστροφικό πλήγμα από τις πλημμύρες του..

Σαν κακόγουστη φάρσα επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές φιέστες για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας που δέχθηκε καταστροφικό πλήγμα από τις πλημμύρες του 2023 με τον Ντάνιελ αλλά και το 2020 από τον Ιανό.

Μια ακόμα φιέστα στήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που για μία ακόμα φορά υποστήριξε πως «η ανάταξη της Θεσσαλίας είναι ένα εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί». Βέβαια τα ίδια έλεγε το 2020 μετά τον Ιανό όπως τα ίδια είπε και μετά τον Ντάνιελ που ακολούθησε και κατέδειξε ότι για το αστικό κράτος, την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές δεν είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Ξανά εμφανίστηκαν στις οθόνες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα που αφορούν τις οδικές, Σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές  χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά με ανεξάντλητη υποσχεσιολογία που τελικά γίνεται αέρας κοπανιστός όταν ακόμα και σήμερα, 8 μήνες μετά την τελευταία πλημμύρα, πολλές οικογένειες δεν έλαβαν ούτε την πρώτη αρωγή.

Τα παραπάνω παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός, και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποιες καθυστερήσεις, κάνουμε το καλύτερο το δυνατόν». Για να αθωώσει την ασκούμενη πολιτική, που βάζει στο ζύγι κόστους – οφέλους και τα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας, επανέλαβε τα περί «κλιματικής κρίσης» και επικαλέστηκε το… Ντουμπάι!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση – φιέστα ήταν μόνο για τα έργα που έχει υπό την επίβλεψη το υπουργείο υποδομών και μεταφορών συνολικού κόστους 1,385 δις ευρώ. Από αυτά περίπου 50 εκατ. ευρώ θα δώσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για σχολικά κτίρια και ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους «ευεργέτες» εφοπλιστές που συνεχίζουν να απολαμβάνουν σημαντικές φοροαπαλλαγές όπως και αφορολόγητο πετρέλαιο (όταν για τους αγρότες οι «αντοχές της οικονομίας» είναι περιορισμένες…).

Με αφορμή την παρουσίαση των έργων ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική ισχυριζόμενος ότι πάει καλά η οικονομία και έχει πόρους να διαθέσει. Για να ζητήσει την στήριξη της ΝΔ στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή του «υπερμνημονίου» με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που μοιράζει δισ. ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για την αποκατάσταση της περιοχής αναφέρθηκε στην ψήφιση που επιχειρεί για τον «Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων» που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα εγκαίνια τμήματος του Ε65 λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που ολοκληρώνεται ένα έργο δεκαετιών. Ωστόσο, η πλήρης ολοκλήρωση του Ε65 θα γίνει σε τουλάχιστον 2 χρόνια, ενώ επί χρόνια οι οδηγοί έχουν πληρώσει ακριβά τον δρόμο με τα διόδια που λειτουργούν από την πρώτη στιγμή και κοστίζουν 4 ευρώ τα 100 χλμ!

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός μίλησε για «συγκρατημένη αισιοδοξία» για τη Θεσσαλία επικαλούμενος την Βόρεια Εύβοια που όπως υποστήριξε «πατάει καλύτερα στα πόδια της», την ώρα που η Εύβοια πλήττεται κάθε τόσο από πυρκαγιές και πλημμύρες!

Αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ο …«προοδευτικός» Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας που δήλωσε ότι «αισθάνομαι συγκινημένος» για την αποτύπωση των έργων που έγινε «σε συνεργασία με το υπουργείο». Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον για να δώσουμε κάποια στιγμή τα έργα». Βέβαια αυτή η «πολύ καλή συνεργασία» κυβέρνησης και περιφέρειας έχει ακόμα άφτιαχτα τα αναχώματα στα ποτάμια με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπούν οι Θεσσαλοί σε κάθε βροχή.  Από 902.gr