Μένουμε Όρθιοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ Απόψεις • 30 Ιουνίου 2015

topontiki.gr

Ο Πρόεδρος της κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανάμεσα στα όσα ψέματα είπε, μας πρόσφερε χτες μία επιλογή: να  περιμένουμε ήρεμα τον θάνατο αποδεχόμενοι τους όρους των θεσμών ή  να αυτοκτονήσουμε  λέγοντας «όχι»  σε μια τέτοια «συμφωνία».

Διαφεύγει από τον κύριο Γιούνκερ ότι  τέτοια εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν πολλές φορές σε απρόβλεπτες  και ανεπιθύμητες για τους εκβιαστές απαντήσεις: Ανάμεσα στην αυτοκτονία και το θάνατο, μπορεί να υπάρξει η απόφαση, απλώς να σταθούμε όρθιοι…

Μπορεί να έχουμε  λογαριασμούς ανοιχτούς με την κυβέρνηση της χώρα μας, μπορεί να διαφωνούμε  με την τακτική που ακολούθησε στην διαπραγμάτευση, μπορεί να  κατακρίνουμε την  αφέλειά της (ότι θα διαπραγματευθεί ισότιμα με τους εξπέρ των εκβιασμών) ή τον καιροσκοπισμό της (ότι μπορεί να υποσχεθεί  τα πάντα) αλλά δεν μπορούμε  να ανεχτούμε  μαθήματα  πολιτικής  συμπεριφοράς από θεσμικούς τοκογλύφους και εγχώριους τσανακογλείφτες , οι οποίοι με ομαδικά πυρά  και χοντρά ψέματα επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν χορηγώντας υπερβολικές δόσεις φόβου.

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να διακρίνουμε  την αλήθεια από το ψέμα. Την προσφορά από τον εκβιασμό. Την πολιτική πρόταση για διέξοδο από την προτροπή στην υποταγή. Πάνω απ’ όλα, για να σταθούμε όρθιοι θα πρέπει να μην ξεχνάμε  ποιοι οδήγησαν τη χώρα σ αυτό το σημείο υπογράφοντας μνημόνια και εφαρμόζοντας σκληρές αλλά αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας και να διακρίνουμε ότι  όλοι αυτοί εξακολουθούν να λειτουργούν—συνεπικουρούμενοι από «νέο αίμα» —  ως παιδιά για τα θελήματα των εταίρων τοκογλύφων δανειστών.

Για να μείνουμε  όρθιοι  θα πρέπει να διαβάσουμε  προσεκτικά την πρόταση-  τελεσίγραφο των δανειστών και να δούμε  τη μοίρα που επιφυλάσσουν για τους συνταξιούχους πατέρες μας και τα άνεργα παιδιά μας. Θα πρέπει να διακρίνουμε  την επίδειξη της ωμής δύναμης των δανειστών και τον στόχο τους που δεν  είναι απλώς η επιβολή ενός προγράμματος αλλά ο εξευτελισμός της ελληνικής κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε όριο καλής διάθεσης και ευελιξίας. 

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να δούμε καθαρά τον εκβιασμό που διατυπώνεται από τους δανειστές με το κλείσιμο της στρόφιγγας της ρευστότητας και το παιχνίδι των εγχώριων συνεργατών τους. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν εκτός από τα μέτρα και την κυβέρνηση που θεωρούν ότι μας αρμόζει.

Για να μείνουμε όρθιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μας ζητούν να γονατίσουμε και να υποταχθούμε στη «χρηστή διακυβέρνηση» των Σαμαροβενιζέλων και των πρόθυμων Σταύρων.

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να αποφασίσουμε να πολεμήσουμε και ίσως να πεθάνουμε. Αλλά όρθιοι…

Πηγή: topontiki.gr

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Μένουμε Όρθιοι"

  1. Ο/Η G.T. λέει:

    Βγάζω το καπέλο μου στην κυβέρνηση!!!
    Πριν από μια εβδομάδα συζητούσαμε για το επαίσχυντο 47σελιδο που μας πάει ακόμα πιο κάτω. Συζητούσαμε για το πως θα το περάσει από την κοινοβουλευτική της ομάδα. Πόσοι αντιδρούν, πόσοι υπογράφουν επιστολές διαφωνίας, ποιοί επιτέλους σηκώνουν ανάστημα, τι άλλες εναλλακτικές έχουμε, αν θα πάμε στη δραχμή, αν θα πρέπει να συζητάμε για έξοδο από την ΕΕ και πάει λέγοντας. Σήμερα, μετά την αναγγελία ενός δημοψηφίσματος καρικατούρα με βασικό ερώτημα συμφωνούμε με το μνημόνιο των «θεσμών» ή της κυβέρνησης όλα στη λήθη!!! Ομόφωνα ψηφίζουμε ΟΧΙ στο μνημόνιο των θεσμών! Τότε με τι ρωτάει η κυβέρνηση. Και απαντάει: (αφού της δίνουμε το δικαίωμα)με το δικό μας, με το δικό μας μνημόνιο!!! Άριςτα τα κατάφερε να βγει από το αδιέξοδο δε λέω! Όμως, σύντροφοι και φίλοι για σταθείτε! Εκτός από την αριστερά σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν και οι κομμουνιστές. Και οι κομμουνιστές ηλίθιοι δεν είναι. Αν πάμε σε αυτό το δημοψήφισμα υπάρχει εναλλακτική!!! τριπλό ΟΧΙ!!! ΟΧΙ στις προτάσεις των «θεσμών» ΟΧΙ στις προτάσεις της κυβέρνησης, ΟΧΙ στην ΕΕ.
    Ε!!! Τότε μπορεί και να μείνουμε όρθιοι. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα συζητάμε πάλι για το ζαβό το ριζικό μας, για το Θεό που μας μισεί, για το κεφάλι το κακό μας. Θα προχωράμε πάντα μας σκυφτοί, σαν τα σκουλήκια, όπου κάθε φτέρνα
    εύκολα θα μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως, κάποιο θάμα!

Άποστολή άρθρου μέσο Email