Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το “καλάθι-καπαμά” του Γεωργιάδη και τα “άδεια ράφια” στην… ΕΣΣΔ

 από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου “Ο Αδωνης Γεωργιάδης, στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον εμπαιγμό με το..

 από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

“Ο Αδωνης Γεωργιάδης, στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον εμπαιγμό με το καλάθι του νοικοκυριού” – το καταγεγραμμένο πλέον ως “καλάθι… καπαμά” στην συνείδηση του λαού – επιδόθηκε στον παλιό καλό αντικομμουνισμό, τομέας στον οποίο και διέπρεψε την εποχή του τηλεπωλητή μπαρουφολόγου εαυτού του. “Απαντώντας”, λοιπόν, στην κριτική του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε σε μια έκρηξη τσιρίδας ότι “στη Σοβιετική Ένωση τα ράφια ήταν άδεια” ενώ “εδώ τα ράφια είναι γεμάτα”…
Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφέρουμε στον υπουργό Αναπτύξεως και “καλαθιού καπαμά” ότι το θέμα μας δεν είναι αν τα ράφια είναι γεμάτα, αλλά ότι οι τσέπες είναι άδειες.

Ούτε ότι στο φιλόστοργο καπιταλιστικό σύστημα του οποίου είναι υπηρέτης το ερώτημα δεν είναι αν τα ράφια έχουν από όλα, αλλά πόσοι από όλους μπορούν να τα αγοράσουν (στην Αμερική που λατρεύει, για παράδειγμα, 50 εκατομμύρια άνθρωποι, 5 Ελλάδεςς δηλαδή, “ζουν” με συσσίτια).

Εχει αξία, όμως, να σημειώσουμε με αφορμή την γελοία αντικομμουνιστική καραμέλα περί “άδειων ραφιών στην ΕΣΣΔ” – που μέχρι τώρα αποτελούσε αντικομμουνιστική γελοιογραφία μεταξύ καφενόβιων χιτών, αλλά ο εν λόγω (ποιός άλλος) κατέστησε και επίσημο πολιτικό λόγο – τα εξής:

– Ακόμα και σε συνθήκες επερχόμενης πτώσης, με ορατά τα προβλήματα σε παραγωγικούς και εφοδιαστικούς τομείς στην ΕΣΣΔ, η κατανάλωση κρέατος κατ’ άτομο το 1989 στη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία έφτανε τα 68,4 κιλά ανά άτομο ετησίως.

– Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή τροφίμων, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η ΕΣΣΔ βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα των χωρών του κόσμου με την καλύτερη διατροφή (https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12%2F9%2F2009&pageNo=25&id=11265).

Αλήθεια, ο υπουργός της μπαρούφας θα μας δώσει τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ελλάδα, και εκείνης και της σημερινής – 4 δεκαετίες μετά – περιόδου;
***
(φωτό Leonidas Papadimitriou από τα… “αδεια” ράφια στην ΕΣΣΔ

– Παρεμπιπτόντως: η τιμή του κρέατος στην ΕΣΣΔ από το 1935, δηλαδή, επί 55 χρόνια, δεν είχε αυξηθεί ούτε μισό καπίκι).”

Απόψεις