Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλία: Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό σε συνολικά εννιά περιοχές!

Ακατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, όπως μαγείρεμα και μπάνιο, παραμένει το νερό σε πολλές από τις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες

Ακατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, όπως μαγείρεμα και μπάνιο, παραμένει το νερό σε πολλές από τις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Το γεγονός παραδέχθηκε στην σημερινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το νερό είναι ακατάλληλο στον Βόλο, στο νότιο Πήλιο, στον Παλαμά Καρδίτσας, στην Αργιθέα, στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Φάρσαλα, στο Κιλελέρ, στην Πύλη και στην Φαρκαδόνα. Σε αυτές τις περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το πλύσιμο των αυλών. Στα Μετέωρα το νερό είναι κατάλληλο μόνο αν παρέχεται από γεωτρήσεις, όπως είπε. 

Επίσης, ανακοίνωσε πως 1.396 άνθρωποι επισκέφθηκαν χθες και σήμερα τις δομές Υγείας της Θεσσαλίας για διάφορες ενοχλήσεις, από τους οποίους οι 65 διαπιστώθηκαν με λοιμώξεις αναπνευστικού (41 παραπάνω σε σχέση με χθες) και 48 με γαστρεντερίτιδα.

Σε ότι αφορά τη μεγάλη καταστροφή σε ζωϊκό κεφάλαιο στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, αυτές αποτυπώνονται στα νούμερα των νεκρών ζώων που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκης. Συγκεκριμένα είπε πως έχουν «χαθεί» 49.050 αιγοπρόβατα (από αυτά περίπου 24.000 έχουν περισυλλεγεί), 19.295 χοίροι (7.500 έχουν περισυλλεγεί), 4.186 βοωειδή (35 έχουν περισυλλεγεί), 40 330 πτηνά (έχουν περισυλλεγεί 23.900) καθώς και 43.980 μελισσοσμήνη με την προσβασιμότητα των κλιμακίων για την απομάκρυνσή τους να φτάνει στο 50%.

Η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ παραμένει το μεγάλο πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Αρτοποιός είπε πως καταβάλλονται προσπάθειες στον οδικό άξονα Τρικάλων – Λάρισας και επίκειται να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Λάρισα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 11.725 κλήσεις και έχουν γίνει 4.592 διασώσεις (εκ των οποίων οι 807 με εναέρια μέσα). Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για τη μεταφορά εφοδίων και τον απεγκλωβισμό ασθενών επικεντρώνονται στα χωριά των Αγράφων και ειδικότερα σε Μουζάκι και Καλαμπάκα, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (όπου το νερό δείχνει να υποχωρεί), στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού και στο δήμο Κιλελέρ, ιδιαιτέρως στον κάμπο της λίμνης Κάρλα όπου πληροφορίες αναφέρουν πως η στάθμη του νερού ανεβαίνει απειλητικά, σύμφωνα με την ενημέρωση. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις