Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θ. Παφίλης: Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται απειλές – Θα καταργήσουν τον νόμο-έκτρωμα στην πράξη (VIDEO)

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε όσους εργαζόμενους ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να απεργήσουν, λόγω του φόβου και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους, να πετάξουν έξω τους εργατοπατέρες και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. 

Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται απειλές, θα καταργήσουν το νόμο – έκτρωμα στην πράξη για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας και απαντώντας στο κρεσέντο απειλών, τρομοκρατίας και μίσους προς την εργατική τάξη, που εξέφρασε ο Αδ. Γεωργιάδης σε παρέμβασή του. 

Οι εργαζόμενοι απήργησαν και καταδίκασαν το νομοσχέδιο που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς, υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης και αποδεικνύοντας του λόγου του αληθές, παρέθεσε μία σειρά στοιχεία από εργασιακούς χώρους, όπου τα ποσοστά έφθασαν έως και το 100%,  ιδιαίτερα σε εργοστάσια τροφίμων – ποτών, όπου επιβάλλεται πλέον – και με τη βούλα του νόμου – η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στις επιχειρήσεις «Μιμίκος» και «Κηλαΐδίτης» η συμμετοχή έφθασε το 100%, στην «Tasty» στο 80%, όπως και στην «Coca – Cola» ενώ στο «Ζαγόρι» για το οποίο χθες ο υπουργός έλεγε ψέματα πως απήργησαν οι μισοί εργαζόμενοι, η συμμετοχή έφτασε στο 90% με τους εργαζόμενους να απεργούν και για δουλειά να μπαίνουν μόνο τα στελέχη της επιχείρησης, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης. Στις κατασκευές νέκρωσαν όλα τα μεγάλα έργα, γιατί οι οικοδόμοι ξέρουν ότι 13 ώρες στην οικοδομή είναι παιχνίδι με τον θάνατο κάθε μέρα, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε όσους εργαζόμενους ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να απεργήσουν, λόγω του φόβου και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους, να πετάξουν έξω τους εργατοπατέρες και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. 

Κάλεσε την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο το θέλουν οι εργαζόμενοι γιατί προστατεύει την εργασία, να αναφέρει έστω και ένα σωματείο που τάχθηκε υπέρ του αντεργατικού περιεχομένου του με τον υπουργό να επικαλείται την ξεπουλημένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον πρόεδρο της, που χθες στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, υποστήριζε τα θετικά του νσχ και αναρωτήθηκε γιατί προκήρυξε απεργία η ΑΔΕΔΥ.

Την επίκληση της ΓΣΕΕ από τον υπουργό απέρριψε ο Θ. Παφίλης, αναφέροντας πως την ώρα που ο κόσμος βράζει για το νομοσχέδιο, την ώρα που 31 Εργατικά Κέντρα, 18 Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία ζητούν απεργία, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ λέει όχι γιατί είναι τσιράκια της εργοδοσίας.  

Ο Θ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος, όταν ισχυρίζεται πως οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν 13 ώρες την ημέρα για να βγάλουν περισσότερα λεφτά, και κρύβει πως εξαναγκάζονται γιατί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, εξαιτίας της πολιτικής που έχει επιβάλλει μισθούς πείνας, ακρίβεια σε ρεύμα και σούπερ μάρκετ, πληρώνουν για την παιδεία, πληρώνουν γιατρούς, πληρώνουν ενοίκια. 

Δόθηκε αποφασιστική απάντηση, γι’ αυτό φωνάζετε, σημείωσε ο Θ. Παφίλης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Φοβάστε γιατί γίνεται χαμός και στη Γαλλία, και στη Γερμανία και στην Αμερική με την εργατική τάξη να ξεσηκώνεται, φοβάστε γιατί ο κόσμος συσπειρώνεται και παλεύει για τα δικαιώματά του.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε και στην αντικομμουνιστική υστερία κυβερνητικών στελεχών, όπως του Πλεύρη κ.α., που τόλμησαν να συγκρίνουν την κατάσταση με την ΕΣΣΔ, λέγοντας πως εκεί, από το 1950 υπήρχε 7ωρο και 35ωρο, δωρεάν παιδεία και υγεία, ρεύμα δωρεάν, θέρμανση δωρεάν, συμβολικό ενοίκιο. Τα μεγέθη είναι ασύγκριτα, κε Πλεύρη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Ο Θ. Παφίλης, κατήγγειλε ακόμα την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση παραποιεί τα άρθρα της οδηγίας ενώ στο ευρωκοινοβούλιο έχουν ψηφίσει υπέρ σχετικών οδηγιών με κορυφαία εκείνη του Σέρκας, όπου η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, προέβλεπε την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση των ΣΣΕ και  την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης για να τονωθεί και να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Μάλιστα, με βάση την οδηγία, απόσπασμα της οποίας διάβασε, προβλέπονται 13 ώρες δουλειάς ημερησίως, 11 ώρες ανάπαυσης ενώ καθορίζει ακόμα και το ότι ο χρόνος μετακίνησης του εργαζόμενου, συμπεριλαμβάνεται στον χρόνο ανάπαυσης. 

Μας γυρίζετε πριν το 1900 και αυτό δεν θα περάσει ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παφίλης, προειδοποιώντας ότι «τα ρυάκια της οργής των εργαζομένων γίνονται ποτάμια που θα σας παρασύρουν όλους», θα παρασύρουν όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, γιατί ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό. 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, στη ψηφοφορία που έγινε νωρίς το απόγευμα. 

Προκλητικός ο υπουργός Εργασίας, με απειλές και τρομοκρατία

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο υπουργός Εργασίας εμφανώς θορυβημένος από την επιτυχία της απεργίας, πήρε τον λόγο. Αξιοποιώντας πρωινή συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και ρεπορτάζ-“μυθεύματα” της… “Εφημερίδας των Συντακτών” για τη χτεσινή απεργία, επιχείρησε ξανά να πουλήσει το ψέμα “ότι οι εργάτες συμφωνούν” με το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Στη συνέχεια ο υπουργός εργασίας απειλώντας θεούς και δαίμονες για την περιφρούρηση της απεργίας από απεργούς εργαζόμενους, δήλωσε ξανά πως όποιος κλείσει είσοδο εργοστασίου θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει αυτόφωρο, προαναγγέλλοντας μάλιστα, κυνικά ότι ο ίδιος θα παρεμβαίνει στις εισαγγελικές αρχές! 

Δεν δεχόμαστε απειλές! Εάν η ανθρωπότητα κινούνταν με τη δική σας λογική θα ήμασταν ακόμα στα σπήλαια, οι διεκδικήσεις και ό,τι κατέκτησε ο λαός έγινε σε σύγκρουση και σε απειθαρχία με το κράτος, ανταπάντησε ο Θανάσης Παφίλης.  Διευκρίνισε μάλιστα, στον ισχυρισμό του Αδ. Γεωργιάδη περί οργανωμένου κράτους με βάση το ρωμαϊκό δίκαιο, ότι το κράτος είναι η οργανωμένη ταξική κυριαρχία που επιβάλλει τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί και σήμερα έχουμε τη δικτατορία της αστικής τάξης, πάνω στους εργαζόμενους, την οποία και θα γκρεμίσουν. 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις