Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συγκλονίζει η κατάθεση του Γιάννη Μάγγου – “Αντίκρυσα ένα σοκαριστικό θέαμα”

Μια συγκλονιστική και ανατριχιαστική μαρτυρία έδωσε σήμερα ο Γιάννης Μάγγος αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του Βασίλη από αστυνομικούς στον Βόλο,..

Μια συγκλονιστική και ανατριχιαστική μαρτυρία έδωσε σήμερα ο Γιάννης Μάγγος αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του Βασίλη από αστυνομικούς στον Βόλο, το καλοκαίρι του 2020.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τος  στην δίκη των τριών αστυνομικών που παραπέμπονται για πλημμελήματα, δήλωσε ότι βρήκε το παιδί του βαριά τραυματισμένο από το ξύλο, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Ο Γιάννης Μάγγος, ζήτησε αναβολή της σημερινής εκδίκασης ώστε να συσχετιστεί η υπόθεση με την παραπομπή τριών ακόμη αστυνομικών και αναβαθμισμένο με κακουργηματικές πράξεις κατηγορητήριο, αλλά η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα. 

Σύμφωνα με το gegonota.news η έδρα δεν επέτρεπε στον Γιάννη Μάγγο να αναφερθεί στο πώς ξεκίνησαν όλα, δηλαδή από το συλλαλητήριο κατά της ΑΓΕΤ και την άγρια καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Όταν έγινε το σκηνικό ήμουν στο χωριό μου στην Ελάτια Λάρισας. Είχα την μάνα μου βαριά άρρωστη και τα σαββατοκύριακα ήμουν εκεί. Το απόγευμα με πήρε η σύζυγος μου που επέστρεφε με λεωφορείο από Αθήνα και είχε μάθει από νωρίτερα το σκηνικό αλλά δεν ήθελε να με ανησυχήσει», δήλωσε ο αρχικά ο Γ. Μάγγος και πρόσθεσε:

«Όταν διασταύρωσε το περιστατικό με πήρε, τακτοποίησα την μητέρα μου και έφυγα για Βόλο. Μπήκα σπίτι, είδα ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Το παιδί μου διπλωμένο στα δύο, το πρόσωπο αλλοιωμένο, σπασμένο από τους πόνους, δεν είχε χρώμα στο πρόσωπο του, δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά και ένιωθε τους πόνους κυρίως στη κοιλιά και στον θώρακα. Έδινε την εντύπωση ανθρώπου τρομοκρατημένου και πανικοβλημένου».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο Γ. Μάγγος σημείωσε ότι το θέαμα που αντίκρυσε ήταν σοκαριστικό. «Αισθάνθηκα ντροπή γι’ αυτήν την εικόνα που τον οδήγησαν αστυνομικοί του υπόγειου προστασίας του Πολίτη. Με πολύ δυσκολία μου έλεγε, “με χτύπησαν οι αστυνομικοί, με βασάνισαν οι μπάτσοι. Μπροστά στα δικαστήρια, μέσα στο αυτοκίνητο και μέσα στην ασφάλεια”.

Περιγράφοντας τις κινήσεις που έκανε στη συνέχει ο Γ. Μάγγος σημειώνει ότι κάλεσε το ασθενοφόρο στις 20:19 «όπως λέει το βιβλίο κίνησης και 20:34 ήταν σπίτι. Πήραν το παιδί και το πήγαν νοσοκομείο, κατέβηκα μαζί τους, μπήκα μέσα. Στις 20:48 τον παρέδωσαν στα Επείγοντα και όχι στις 20:04 που γράφει στην δικογραφία. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, αποδείχθηκε ότι είχε βαριές κακώσεις. Αυτό απέδειξε και η κατάθεση της γιατρού κας Δημοπούλου που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και κατέθεσε για την κατάσταση που βρήκε το παιδί. Προκύπτει και από τον κ. Γαλεντερη τον ιατροδικαστή που εξέτασε το παιδί».

«Μου είπε το παιδί μου ότι άρχισαν να το χτυπάνε με γκλοπ και κλωτσιές αλύπητα. “Με ξάπλωσαν κάτω, τους έλεγα πονάω δεν μπορώ να αναπνεύσω”, μου είπε. Τον χτυπούσαν ο Μ. και ο Σ. με γκλοπ από την ΟΠΚΕ και του έδινε κλωτσιές ο Μ».

«Ο δικηγόρος των αστυνομικών κ. Σκαλίμης θέλησε να δώσει την εικόνα ότι ο Βασίλης Μάγγος κινήθηκε προς τους αστυνομικούς, έξω από τα δικαστήρια το μεσημέρι του ξυλοδαρμού του.

Δικηγόρος αστυνομικών: Ό,τι είδατε και ό,τι καταθέτετε είναι από διηγήσεις του γιου σας;

Μάγγος: Ναι. Τις κατήγγειλε δημόσια. Έχει αναγνωριστεί η ορθότητα της καταγγελίας του στο Εφετείο Λάρισας.

Δικηγόρος αστυνομικών: Πρώτη φορά καταθέσατε στην ΕΔΕ. Γιατί δεν καταθέσατε νωρίτερα κάτι, κάπου;

Μαρία Μπέτα (δικηγόρος Μάγγου): Μην απαντάτε κ. Μάρτυρα

Δικηγόρος αστυνομικών: Μπορείτε να επαναλάβετε τον τόπο που έλαβε τρόπο το περιστατικό;

Μάγγος: Το έχω σε φωτογραφίες

Δικηγόρος αστυνομικών: Κινήθηκε προς τους συγκεντρωμένους;

Μάγγος: Δεν ξέρω ακριβώς αν κινήθηκε προς τους αστυνομικούς, προς τους συγκεντρωμένους, δεν ξέρω προς τα πού κινήθηκε.

Δικηγόρος αστυνομικών: Με ποιον τρόπο διαμαρτυρήθηκε

Μάγγος: Φώναξε “τι κάνετε ρε” στους αστυνομικούς ο γιος μου. Κατέθεσαν οι αστυνομικοί ότι φορούσε μπουφάν και υπήρχε υποψία ότι κάτι έκρυβε. Δεν τον έλεγξαν ποτέ όμως.

Δικηγόρος αστυνομικών: Η γιατρός Δημοπούλου παρατήρησε ότι στις κατώτερες θωρακικές πλευρές είχε εκδορές. Δεν είχε θηλαστικά τραύματα ή μώλωπες. Ήθελε να πάει νοσοκομείο;

Μάγγος: Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ήταν τρομοκρατημένος. Όταν τον βρήκαν έξω από την ασφάλεια τέσσερις μάρτυρες του είπαν να τον πάνε στο νοσοκομείο και είπε “όχι από το ένα φρενοκομείο στο άλλο”. Το μόνο που ζητούσε ήταν λίγο νερό μέσα στην ασφάλεια, δεν ήθελε τίποτα άλλο.

Δικηγόρος αστυνομικών: Ο γιος σας έχει ξανά απασχολήσει τις αρχές;

Μάγγος: Βεβαίως, ήταν εξαρτημένος χρήστης ουσιών. Τότε, Απρίλιο – Μάιο 2020, εγώ με το παιδί μου πεζοπορούσαμε, έκανε μια τεράστια προσπάθεια απεξάρτησης, βγαίναμε και περπατούσαμε μαζί.

Σχετικά θέματα