Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνάντηση Μητσοτάκη- Μέτσολα: Προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη σφαγή στη Γάζα και την εμπλοκή της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά..

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο “επιτελικός” πρωθυπουργός στη Γάζα βλέπει μόνο “ανθρωπιστική κρίση” και όχι μαζικές δολοφονίες και γενοκτονία. Στην Ερυθρά Θάλασσα κορδώνεται για την ελληνική εμπλοκή στα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ … όσο για την Ελλάδα το κράτος δικαίου είναι περισσότερο ισχυρό από πότε. 

Χωρίς καμία ντροπή ο Κ. Μητσοτάκης προέβη σε προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, λέγοντας ότι «4 μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ η προσοχή όλων μας εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα η οποία έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής» και παρέχοντας πλήρη κάλυψη και στήριξη στην ισραηλινή φονική μηχανή.

Την ίδια ώρα έκανε λόγο για «ανησυχία για τη διάχυση της περιφερειακής αστάθειας στην Ερυθρά Θάλασσα εκεί που οι συνεχείς επιθέσεις των ανταρτών Χούθι απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο και θέτουν σε κίνδυνο τα πλοία μας, γιατί η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ως προς την εμπορική ναυτιλία», εκφράζοντας την ανησυχία του για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Υπεραμύνθηκε δε της απόφασης η Ελλάδα να εμφανίζεται μπροστάρης  « υπέρ της συντονισμένης δράσης αναλαμβάνοντας και την τακτική διοίκηση της ευρωπαϊκής αμυντικής επιχείρησης “Ασπίδες” από το στρατηγείο Λάρισας», εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Όπως είπε, «είναι μια πρωτοβουλία ευρωπαϊκής ευθύνης από την οποία η πατρίδα μας δεν μπορούσε να λείπει ως μία χώρα που ανήκει στον στενό ευρωπαϊκό πυρήνα αλλά και ως μια ισχυρή δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στα ανατολικά σύνορα», δείχνοντας τον ρόλο που επιδιώκει να παίξει και η ελληνική αστική τάξη στην περιοχή, προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία.

Αναφορικά με το ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κατήγγειλε παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως το κράτος δικαίου «είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα μας» μιλώντας για «μεθοδεύσεις και καταγγελίες», ενέργειες που «ενόχλησαν» ώστε να προκαλέσουν τη «σκληρή απάντηση» του Αρείου Πάγου. Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μικροκομματικές σκοπιμότητες που συχνά μπορούν να δημιουργούν και ψευδείς εντυπώσεις». 

Από την πλευρά της η Ρ. Μέτσολα είπε πως «επιμείναμε να υπάρχει μια έκθεση για το κράτος δικαίου για όλα τα κράτη-μέλη». Εξέφρασε δε την επιθυμία «να συζητήσουμε με ειλικρίνεια τα θέματα, ώστε να μην εργαλειοποιήσουμε ή κομματικοποιήσουμε τη συζήτηση για το κράτος δικαίου». Βέβαια στην αντίληψη της ΕΕ και των πολιτικών εκφραστών της ανεξαρτήτως κομμάτων, το «κράτος δικαίου» συνεπάγεται σωρεία αντιλαϊκών νόμων, πολιτικών λιτότητας για τους εργαζόμενους και τον λαό, περικοπή δικαιωμάτων, Υγεία και Παιδεία εμπορεύματα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα κατατρεγμένα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου Γης.

Σχετικά θέματα

Απόψεις