Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πέθανε ο εργάτης στη Σάμο που είχε πέσει από ύψος – Δύο νεκροί εργάτες σε μια μέρα!

Πέθανε ο 50χρονος εργάτης που το πρωί είχε πέσει από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο..

Πέθανε ο 50χρονος εργάτης που το πρωί είχε πέσει από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ο εργάτης κατέληξε.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Σάμου έκανε αυτοψία στο χώρο, πήγε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τους συναδέλφους του, ενώ έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. «Άλλος ένας συνάδελφός μας δεν γυρνάει σπίτι του σήμερα, συνέχεια των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί στο νησί μας!» σημείωνε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου προσθέτοντας ότι «ένα χρόνο πριν μάλιστα, στο άλλο κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ πάλι ένας συνάδελφος οικοδόμος είχε χτυπήσει μετά από πτώση από σκαλωσιά, γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την εκτέλεση των εργασιών που έκανε».

Τα ξημερώματα, εργάτης από την Ινδία σκοτώθηκε σε μονάδα επεξεργασίας μαρμάρων κοντά στο Λιμένα Θάσου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε κατά τη διαδικασία φόρτωσης των μαρμάρων. 

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Ινδού συναδέλφου από εργατικό ατύχημα στο σχιστήριο της εταιρίας Stone Group International, στο Λιμένα Θάσου και σημειώνει: «Το ίδιο το θλιβερό συμβάν γεννά πολλά και κρίσιμα ερωτηματικά. Για ποιο λόγο ο συνάδελφος βρέθηκε ανάμεσα στις πλάκες από μάρμαρα; Υπήρχε υπεύθυνος βάρδιας εκείνη τη στιγμή στο χώρο, για να επιβλέπει τις εργασίες στη βραδινή βάρδια; Είχαν παρθεί από την εταιρία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας;

Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις, το υπουργείο Εργασίας. Η συνειδητή απαξίωση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, οι αντεργατικοί νόμοι, συμπληρώνουν αυτό το επικίνδυνο παζλ». Από 902.gr 

Απόψεις