«Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!»
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 12 μ. στο Σύνταγμα

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 31 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο, Σάββατο 1 Νοεμβρίου, το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Προηγήθηκε μια πολύμηνη προετοιμασία στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι ο μεγάλος αριθμός εργατικών σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων που καλούν σε συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες, πάνω από 993 οργανώσεις και φορείς πήραν αποφάσεις με τις οποίες καλούν τα μέλη τους στο σημερινό συλλαλητήριο. Αξίζει να σημειωθεί οτι σε πολλές περιπτώσεις στις διοικήσεις πολλών φορέων και οργανώσεων, που πήραν αποφάσεις για συμμετοχή, δεν έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ. Γεγονός που δείχνει την ευρύτερη απήχηση του πλαισίου που προβάλλει το ΠΑΜΕ, αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις που αναπτύσσονται κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Απευθύνουμε κάλεσμα – προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, κάθε ομοσπονδία κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυταπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, τις επιτροπές ανέργων να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα «δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα» και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλλουν με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους, στην οργάνωση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων. Να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, σε συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Να εμπλουτίσουν τον προτεινόμενο κεντρικό σχεδιασμό, να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μην συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεση μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να ανεστανάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!

Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.

Από εμάς εξαρτάται!

Με όλους τους τρόπους να προετοιμαστεί η μαζική κάθοδος στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 12 μμ. , την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email