Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Παλαιστίνιοι Ελλάδας: Εχουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για την ελευθερία μας

Διακήρυξη της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος --«Καταδικάζουμε τα καθημερινά Ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων -- Καταδικάζουμε την παγκόσμια σιωπή και την πολιτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά» -- Καταδικάζουμε την αδράνεια και την σιωπή των διεθνών οργανώσεων και φορέων»

 

Διακήρυξη
Της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος

 

26/01/2023

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μετά από παγκόσμιους πολέμους, αιματοχυσίες και καταστροφές, αναγκάστηκε η ανθρωπότητα να δημιουργήσει τους οργανισμούς ΟΗΕ, Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διεθνές Δικαστήριο και άλλα, με σκοπό να επιβάλουν την Τάξη, τον Νόμο, να διαφυλάξουν την παγκόσμια ειρήνη και να βρουν τρόπο επίλυσης των διεθνών προβλημάτων.

Για πολλές δεκαετίες απέτυχε αυτή η προσπάθεια των στόχων της λόγω της Αμερικάνικης Ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και την αδυναμία όλων των άλλων χωρών να αντιστέκονται.

Ολοφάνερη απόδειξη της αποτυχίας αυτής, συν των άλλων, είναι η Παλαιστινιακή υπόθεση που συνεχίζεται χωρίς επίλυση για πάνω από 120 χρόνια.

Εκατοντάδες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούσαν το Παλαιστινιακό πρόβλημα έμεναν χωρίς ουσία και εφαρμογής, λόγω της αλαζονείας της Ισραηλινής κατοχής που έχει την κάλυψη και την υποστήριξη της Αμερικής και της Δύσης, παραμένοντας έτσι υπεράνω των διεθνών νόμων και αποφάσεων .

Η αδυναμία και η αδράνεια πολλών οργανισμών, κυβερνήσεων και σχετικών φορέων ενθαρρύνει το φασιστοναζιστικό σιωνιστικό ακροδεξιό καθεστώς του Ισραήλ να εφαρμόζει και να εκτελεί πολιτική και σχέδια αφανισμού του Παλαιστινιακού λαού.

Η εγκληματική αυτή πολιτική, που υπό την κάλυψη και την σιωπή των διεθνών ΜΜΕ δεν σταμάτησε ποτέ, κορυφώθηκε αυτό το μήνα με τη δολοφονία 30 Παλαιστίνιων νέων, δέκα εκ των οποίων δολοφονήθηκαν μαζικά στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν. Παράλληλα, τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες, φυλακίστηκαν εκατοντάδες και ανατινάχθηκαν πολλές κατοικίες.

Αυτή η επιμονή στην εγκληματική πολιτική του ακροδεξιού υπόδικου Νετανιάχου έχει άμεσο στόχο τον κατακερματισμό οποιουδήποτε τρόπου επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος, καθώς απορρίπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και των Διεθνών νόμων και κανόνων, παραβιάζει Καθημερινά τον νομικό κα καθεστώς των εδαφών της Δυτικής Όχθης, μετατρέπει την Παλαιστινιακή Αρχή σε περιορισμένης κυριαρχίας και αρμοδιότητας, και καταργεί την λύση των δύο κρατών .

Η εδραίωση αυτής της κατάστασης και πρακτικής φέρει πολλούς κινδύνους για την διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, και αποτελεί ντροπή για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Είναι χρέος του καθενός από την θέση του και τη δυνατότητα επιρροής που κατέχει, να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στο δικαίωμα στην Ζωή και στην Ειρήνη.

Είναι χρέος του καθενός να απορρίπτει και να καταδικάζει τα εγκλήματα κατοχής, όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και της βασανισμένης Παλαιστίνης.

  • Καταδικάζουμε τα καθημερινά Ισραηλινά εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστινίων.
  • Καταδικάζουμε την παγκόσμια σιωπή και την πολιτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά».
  • Καταδικάζουμε την αδράνεια και την σιωπή των διεθνών οργανώσεων και φορέων.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχοντας δώσει πολλές ευκαιρίες στην προσπάθεια για Ειρήνη και στην συμβίωση των δύο λαών, χάνει την υπομονή του, χάνει την εμπιστοσύνη του στους διεθνείς οργανισμούς, χάνει την πίστη του στην διεθνή κοινή γνώμη, και δηλώνει ότι η αξία, η ζωή και το αίμα των παιδιών του δεν διαπραγματεύεται, και είναι ίσα με κάθε άλλου λαού.

Έχουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για την ελευθερία μας, ένα δικαίωμα που ορίζει και εγγυάται σε κάθε λαό ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, στην αιώνια μάχη όλων των λαών ενάντια στον ξένο κατακτητή.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!