Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, αλλά και της σχετικής ανακοίνωσης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτέμβρη πως ο Όστιν εξουσιοδότησε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πεντάγωνου, υποπτέραρχοςΠάτρικ Ράιντερ, ο Όστιν έδωσε εντολή για να «αυξηθεί η ετοιμότητα επιπρόσθετων δυνάμεων των ΗΠΑ για ανάπτυξη, αυξάνοντας την ετοιμότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα».
Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε πως ο υπουργός Άμυνας «κατέστησε σαφές πως αν το Ιράν, οι εταίροι του, ή οι πληρεξούσιοί του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχοποιήσουν αμερικανικό προσωπικό ή συμφέροντα στην περιοχή, οι ΗΠΑ θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους».
Το τελευταίο 24ωρο η αμερικανική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει με αλλεπάλληλες δηλώσεις αξιωματούχων την ακλόνητη στήριξή τους στο μακελειό που εξαπολύει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, φουντώνοντας τις φλόγες του πολέμου που έχουν τυλίξει τη Μέση Ανατολή. Από 902.gr