Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείο Πάτρας: Οι «δευτερογενείς» διακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιώτες

Ένα ακόμη βήμα στην παράδοση τομέων της Υγείας του λαού στην επιχειρηματική δράση έκαναν οι Διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων..

Ένα ακόμη βήμα στην παράδοση τομέων της Υγείας του λαού στην επιχειρηματική δράση έκαναν οι Διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου, Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ) οι οποίες εκμεταλλευόμενες το νόμο 4999/2022 της κυβέρνησης της ΝΔ, προκύρηξαν διαγωνισμό για την ανάθεση των δευτερογενών διακομιδών σε ιδιώτες.

Πρόκειται για τις διακομιδές που πραγματοποιούνται από τα Νοσοκομεία προς τα σπίτια (περιπτώσεις εξιτηρίων), που καλούνται να τις αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων ή άλλες.

Την ώρα που κατά τις δικαιολογίες των αρμοδίων υπουργείων δεν επαρκούν τα χρήματα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε μέσα και προσωπικό, οι ιδιωτικές εταιρείες θα λάβουν ζεστό χρήμα για να εκτελούν αυτές τις διακομιδές. 

Η περαιτέρω ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα καμία σχέση δεν έχει με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και με την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός.

 
 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και μεγαλώνουν τα προβλήματα στην στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας απέμειναν με μόλις μία μαστοχειρουργό, μετά την τελευταία συνταξιοδότηση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Η μαστοχειρουργός που συνταξιοδοτήθηκε, εργαζόταν στο ΓΝ «Άγιος Ανδρέας», και όπως καταγγέλλουν αντικαρκινικά σωματεία, οι περιπέτειες για τις ασθενείς που έχουν ανάγκη μεγαλώνουν, εφόσον όλα τα χειρουργεία στο δημόσιο τομέα, για μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει και τους όμορους με την Αχαΐα νομούς, ακόμη και τα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καλείται να τα εκτελέσει μία χειρουργός στο ΠΓΝΠ του Ρίου!

Σε διαφορετική περίπτωση, οι γυναίκες ασθενείς, για την αντιμετώπιση της ασθένειας των οποίων απαιτείται ταχύτητα, καλούνται να περιμένουν σε μια μεγάλη λίστα αναμονής, να προσφεύγουν στα νοσοκομεία της Αθήνας (μεγαλώνοντας έξοδα και ταλαιπωρία) ή να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου και στην Πάτρα πραγματοποιούνται εξειδικευμένες επεμβάσεις σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο-νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, στο ΠΓΝΠ του Ρίου που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική, εξυπηρετώντας ανάγκες σχεδόν για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, χειρουργεία μπορούν να εκτελούνται μόνο τρεις φορές το μήνα, λόγω έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση για όλους όσοι έχουν ανάγκη, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, με ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και ταξίδια. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις