Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεγάλη κινητοποίηση στην Ελευσίνα: Η χώρα δεν θα γίνει ορμητήριο πολέμου – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα για να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου. Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς της Αττικής καταδικάζουν την ελληνική εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα για να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου.

Δείτε βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από drone από την πολύ μεγάλη διαδήλωση Συνδικάτων και φορέων.

Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς της Αττικής καταδικάζουν την ελληνική εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Απορρίπτουν μαζικά τη μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο και συγκεκριμένα την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.

Μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης

Με συνθήματα όπως «Καμιά συμμέτοχη, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί»«Λε-λε λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» και «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες έκαναν πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας.

 

Διαδηλώνουν για να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου και καταδικάζουν την ελληνική εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Απορρίπτουν μαζικά τη μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο και συγκεκριμένα την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούν:

Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά». Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. 

ΕΒΕ Ελευσίνας: Η Ελευσίνα είναι πόλη βιοπαλαιστών

Μιλώντας στην κινητοποίηση στην Ελευσίνα, ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας, σημείωσε:

«Καλωσορίζουμε τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς που πήραν απόφαση συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση. Οι επαγγελματίες είμαστε εδώ. Ενώνουμε για ακόμα μια φορά τις φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων, για να ακουστεί απ’ άκρη σ’ άκρη της Αττικής ότι δεν δεχόμαστε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης μας να γίνει ορμητήριο πολέμου για τα γεράκια του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων.

Η Ελευσίνα είναι πόλη βιοπαλαιστών, είναι πόλη με ιστορία λαϊκών εργατικών αγώνων, που περνάνε από γενιά σε γενιά και εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, γνωρίζουμε να ξεχωρίζουμε το άδικο. Γνωρίζουμε πότε ένας λαός αγωνίζεται για το δίκιο του. Γνωρίζουμε πότε ένας λαός αγωνίζεται για τη ζωή του και την πατρίδα του. Γι’ αυτό και σήμερα, λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας στο Σύνταγμα, θα ακουστεί δυνατά και στις δικές μας γειτονιές το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”!».

Φοιτητές – φοιτήτριες: Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης να εμπλέξει την Ελλάδα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς

Μιλώντας στην κινητοποίηση στην Ελευσίνα η Μαριάννα Τσοκάνη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Φοιτητικού Συλλόγου Σχολής Εφαρμοσμένων Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών ΕΜΠ, σημείωσε:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας βρισκόμαστε εδώ από 22 Φοιτητικούς Συλλόγους για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα μας σε ακόμα πιο επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Είμαστε με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! Για αυτό στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Παλαιστίνης που δίνει ένα δίκαιο αγώνα για τη λευτεριά του, για τη ζωή του, για να έχει τη δικιά του πατρίδα ενάντια στη δολοφονική κατοχή του Ισραήλ.

Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να εμπλέκεται στη σφαγή της Γάζας, δεν ανεχόμαστε να έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, να μπλέκεται η χώρα μας σε αυτή τη σφαγή, να φεύγουν αεροπλάνα και φρεγάτες για να δολοφονήσουν μικρά παιδιά γυναίκες και αμάχους. Ήδη η χώρα μας με τη βάση της Σούδας, η οποία έχει φρακάρει από αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία και αεροπλάνα που βρίσκονται εκεί, αξιοποιείται ενεργά για το μακέλεμα των Παλαιστινίων. Για αυτό ζητάνε και άλλη βάση, συγκεκριμένα την 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας. Η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σταθμός για να υλοποιούνται τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ. Τα “θέλω” και οι “ανάγκες” του λαού μας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους, και τα βαμμένα στων λαών το αίμα, κέρδη τους.»

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελευσίνα βάση του ΝΑΤΟ

Μιλώντας στην κινητοποίηση στην Ελευσίνα, ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτ. Αττικής επισήμανε:

«Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Αττική βρίσκονται εδώ, στη μεγάλη συγκέντρωση της Ελευσίνας. Βρίσκονται εδώ για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση:

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελευσίνα ορμητήριο δολοφόνων!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελευσίνα βάση του ΝΑΤΟ για να εξαπολύονται επιθέσεις απέναντι σε αμάχους και παιδιά, απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, απέναντι στους λαούς της Μέσης Ανατολής!

Δεν δεχόμαστε η Αττική και καμιά γωνιά της χώρας μας να έχουν ρόλο υποστήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και των συμμάχων του! Δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων.

Δεν δεχόμαστε οι γειτονιές μας να γίνονται στόχοι αντιποίνων, από τους ανταγωνιστές των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων! Να αποδεχθούμε ότι οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας είναι και δική μας επιδίωξη. Τα κέρδη των επιχειρηματικών μονοπωλίων είναι ματωμένα από το δικό μας αίμα.

Απαιτούμε τώρα να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις! Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων! Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα “ΨΑΡΑ” και τα υπόλοιπα πλοία που στηρίζουν τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Μεσόγειο!

Να σταματήσει τώρα κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ!

Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουμε διαλέξει πλευρά!»

Στοιχεία από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις