Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Π. Καμμένος προς ΗΠΑ: Δώστε μας «προστασία», σας δίνουμε πετρέλαιο!

Τι άλλο μας επιφυλάσσει η «δημιουργική ασάφεια» της κυβερνητικής πολιτικής; Το Σάββατο είχαμε μια εντυπωσιακή επίδειξη υποτέλειας επί αμερικανικού εδάφους..

Τι άλλο μας επιφυλάσσει η «δημιουργική ασάφεια» της κυβερνητικής πολιτικής;

Το Σάββατο είχαμε μια εντυπωσιακή επίδειξη υποτέλειας επί αμερικανικού εδάφους από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο!

Ο κ. Καμένος αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την παρέμβαση της στην πρόσφατη κρίση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της στην ευρωζώνη, απεκάλυψε την ύπαρξη πρότασης της κυβέρνησης για συνεκμετάλλευση Ελλάδας- ΗΠΑ των υδρογονανθράκων του Αιγαίου και με συγκεκριμένα, μάλιστα, ποσοστά!

Ο Έλληνας υπουργός, προσδιορίζοντας τις κατευθύνσεις εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει τις…. υπηρεσίες της στο ΝΑΤΟ για την απόκρουση του ISIS, με τη δημιουργία «τόξου» Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και με υπόβαθρο την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών.

Τις δηλώσεις έκανε ο υπουργός Άμυνας στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και την τελετή μετονομασίας οδού στην Αστόρια σε οδό αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Για τη «στήριξη» των ΗΠΑ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη «στήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όσον αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Είναι ξεκάθαρη η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και προσωπικά του Προέδρου Ομπάμα και στη δήλωση για την 25η Μαρτίου, που είναι μια πολύ σημαντική δήλωση, δεν είναι μία τυπική δήλωση Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του προς την κ. Μέρκελ και προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και να μην υπάρχει αυτή η ασφυκτική πίεση προς τη χώρα θεωρώ ότι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να έχουμε οδηγηθεί πλέον σε μία πορεία προς τη λύση της πίεσης την οποία δέχεται η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών κανόνων».

Η «συνεκμετάλλευση» στα σκαριά…

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, αναφέρθηκε στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη «συνεκμετάλλευση», γεγονός που σηματοδοτεί τη σύνδεση της «στήριξης» με τη «συνεκμετάλλευση» και οδηγεί σε συνειρμούς για «στήριξη» με αντάλλαγμα τη «συνεκμετάλλευση»…

« Δεν σας κρύβω, είπε ο κ. Καμμένος, ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα»!!!

«Οποιαδήποτε συνεργασία»…

Για την απάντηση της κ. Νούλαντ, στην πρόταση για «συνδιαχείριση» , ο κ. Καμμένος είπε: «Η απάντηση είναι ότι θα το εξετάσουν, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να δουν και αν τους ενδιαφέρει μία G to company agreement, δηλαδή συνεργασία με εταιρείες. Βεβαίως, οποιαδήποτε συνεργασία είναι αυτή και με οποιονδήποτε τρόπο, νομίζω ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και προς το συμφέρον της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής»…

Απόψεις