Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ηλεία: Παιδική πορνεία μπροστά στα μάτια μας

Πηγη: Γιούλη Ηλιοπούλου, patrisnews, 6/3/2022 "Πασίγνωστο το γεγονός και διαπιστωμένο. Πασίγνωστα και τα σημεία των …ραντεβού.Παιδική πορνεία, σε κοινή θέα".

 

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες στο patrisnews. Αλήθεια, όλοι αυτοί οι ταγοί που στο φόντο της κτηνωδίας που αποκαλύφθηκε στον Κολωνό με το 12χρονο κορίτσι ποζάρουν σαν άλλοι “δακρυσμένοι κροκόδειλοι”, δεν ξέρουν τίποτα;… 

Αναδημοσιεύουμε: 

Πηγη:  Γιούλη Ηλιοπούλου, patrisnews, 6/3/2022

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκάδες παιδιά Ρομά – που ζουν στην Ηλείαόλων των ηλικιών εξωθούνται (ακόμα κι από τις από τις οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις) στην επαιτεία και ακόμα χειρότερα στην πορνεία.

Παιδιά που σε μιαν τρυφερή ηλικία βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, ζώντας φρικτές καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή
τους. Παιδιά, θύματα εμπορίας προς σεξουαλική εκμετάλλευση.

Πασίγνωστο το γεγονός και διαπιστωμένο. Πασίγνωστα και τα σημεία των …ραντεβού.

Παιδική πορνεία, σε κοινή θέα.

Και αναρωτιέμαι… Πώς λύνεται αυτό; Πώς προστατεύονται αυτά τα παιδιά; Πώς πιάνονται αυτοί οι «κύριοι»; Πώς τιμωρούνται; Τι κάνουν οι αρμόδιοι; Τι κάνουμε εμείς; Παιδική πορνεία μπροστά στα μάτια μας…

Ας μην κλείνουμε άλλο τα μάτια…

Η πραγματικότητα όπως την περιγράφουν  παιδίατροι και επισκέπτριες των δημόσιων δομών (κάποιοι κατέφυγαν στις εισαγγελικές αρχές) , που έρχονται σε επαφή με αυτά τα παιδιά είτε για εμβολιαστικούς λόγους είτε γιατί χρήζουν περίθαλψης είναι σκληρή. Καθημερινά βλέπουν παιδιά δυστυχισμένα, παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ ιατρό, παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα και που δυστυχώς δεν έχουν καμία βοήθεια.

Τα παιδιά διστάζουν και φοβούνται να καταγγείλουν τα φρικτά περιστατικά που βιώνουν! Όταν όμως κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους αυτά που ακούν προκαλούν φρίκη. Οι λεπτομέρειες για το πώς τα «εκπαιδεύουν» για να τα οδηγήσουν στην πορνεία είναι σοκαριστικές.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης και του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου των Ρομά, πάρα πολλά παιδιά πέφτουν θύματα από τους ίδιους τους γονείς και συγγενείς τους. Στην Ηλεία το παιδικό trafficking και η πορνεία τείνουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις» λέει στην εφ. Πατρίς η συντονίστρια του Προγράμματος «Υγεία για όλους»  Ελένη Σωτηροπούλου

Μιλάμε για παιδιά που έχουν καταδικαστεί να πορευτούν στη ζωή βιώνοντας τον αναλφαβητισμό, την ανεργία και  τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με μελέτες από τη στιγμή που το παιδί εισέρχεται στο οργανωμένο έγκλημα και περπατάει στους σκοτεινούς δρόμους της πορνείας, ο μέσος όρος ζωής του βάση στατιστικών είναι 8-10 χρόνια. Τα περισσότερα πεθαίνουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ή από τις βιαιοπραγίες και τα βασανιστήρια ή κάποια άλλα αυτοκτονούν. Μιλάμε για αθώα μικρά παιδάκια. Παιδάκια που δεν είναι ανεπτυγμένα οργανικά, δεν έχουν μεγαλώσει καν και γίνονται έρμαιο και παιχνίδι στα χέρια του κάθε διεστραμμένου.

«Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας και τις εκκλήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η πορνεία συνεχίζεται» μας λέει η κ. Σωτηροπούλου και συνεχίζει: «Καλούμε και παρακαλούμε τους φορείς να παρέμβουν. Υπάρχουν τρόποι να ελέγξουν την κατάσταση και να εξαναγκάσουν τους γονείς να σταματήσουν την εκμετάλλευση των παιδιών τους. Είναι γνωστά τα βασικά «στέκια» αυτής της παράνομης και ανήθικης «μπίζνας» που εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένους χώρους όπως για παράδειγμα στα φανάρια κοντά στο νοσοκομείο του Πύργου, ή κοντά στο στάδιο της πόλη αλλά και στην Αμαλιάδα και σε άλλες περιοχές της σε χώρους ανοιχτούς πάρκινγκ, κοντά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αλλού πηγαίνουν άρρωστοι ψυχικά ηλικιωμένοι «παζαρεύουν» και για πέντε και έξι ευρώ εκμεταλλεύονται σεξουαλικά κοριτσάκια και αγοράκια. Πολλοί γνωρίζουν τα περιστατικά αυτά αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει. Εμείς τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές. Έχουμε προσφύγει και στα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες. Το πρόβλημα της Ηλείας είναι σοβαρότατο» τονίζει η κ. Σωτηροπούλου.

Μόλις τεσσάρων χρόνων

Τις σκέψεις κάθε οδηγού όσο περιμένει στο φανάρι διακόπτει μια λεπτή φωνή. Στο παράθυρο ξεπροβάλλει ένα παιδί με προτεταμένο χέρι.

Ελαφρώς αιφνιδιασμένος, ο οδηγός άλλοτε του δίνει χρήματα, άλλοτε το ρωτάει πώς λέγεται ή το επιπλήττει που δεν είναι στο σχολείο.

Η σκηνή, οικεία στους περισσότερους.

Το ερώτημα που πλανάται στο μυαλό όλων, άπαξ και το φανάρι «πρασινίσει» και εμείς έχουμε απομακρυνθεί, είναι ποια στάση οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να κρατήσουμε έναντι ενός ανήλικου επαίτη.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά που εκτίθενται στον δρόμο είναι περισσότεροι από τους προφανείς, καθώς συχνά η επαιτεία αποτελεί προθάλαμο για το μικροέγκλημα και την πορνεία.

Σύμφωνα με τις μελέτες η  εμπορία ανθρώπων, και συγκεκριμένα η παιδική επαιτεία, συναντάται σε μεγάλο βαθμό στους πληθυσμούς Ρομά και κυρίως στα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτα λόγω της έντονης περιθωριοποίησής τους, των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της έλλειψης ληξιαρχικών εγγράφων.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις