Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, απαιτώντας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Οπως καταγγέλλει, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αρνείται για δεύτερη φορά να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης στις 30 Μάρτη απουσιάζει η συζήτηση για την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, παρότι είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα με υπογραφές, με πρωτοβουλία του Συλλόγου.
Τονίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όφειλε να εντάξει το θέμα στην πρώτη πρόσκληση που θα εξέδιδε. Υπενθυμίζει ακόμη ότι και σε προηγούμενη φάση, πριν δημοσιοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση των 8,3 εκατ. ευρώ, είχε καταθέσει ολοκληρωμένη εισήγηση για την καθαριότητα στα Γιάννενα, η οποία δεν συζητήθηκε και διαβάστηκε μόνο ως ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να παραδώσει την καθαριότητα σε εργολάβους, να φορτώσει νέα βάρη στον γιαννιώτικο λαό και να οδηγήσει σε απόλυση 80 οικογένειες.
Ο Σύλλογος απαιτεί να εφαρμοστεί ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και να ενταχθεί άμεσα το θέμα προς συζήτηση. Επισημαίνει δε ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων ενώ στην ΚΕΔΕ ζητά πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στα Γιάννενα αποφεύγει τη συζήτηση στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση που, όπως αναφέρει, ψήφισε στη Δημοτική Επιτροπή.