ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΈΞΩ Ή ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ

Τα ψέματα τελείωσαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, με τα μέτρα που πρότεινε χθες, προχωρά και επίσημα σε συνέχιση του μνημονίου. Με την πρόταση της είναι έτοιμη να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: Ο λαός δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα νέο μνημόνιο. Μιλάμε, καθαρά πλέον, για πολιτική εξαπάτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως οι προτάσεις του είναι μακριά ακόμα και από τα λίγα που έταζε στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση έχει περάσει, από την κατάργηση του μνημονίου «με ένα άρθρο» στην άθλια και αντιλαϊκή πρόταση που έκανε χθες, στους δανειστές, οι οποίοι μόνο που δεν πανηγύρισαν. 

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή εντολή για νέο μνημόνιο. Δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν. Δεν έχουν δικαίωμα να καταδικάσουν (και αυτοί) τον λαό. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο του και ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν άφησαν τον λαό να επιλέξει για την ΕΟΚ, για τη συνθήκη του Μάαστριχτ, για την ΟΝΕ. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει με δημοψήφισμα, όχι γενικά για τη συμφωνία – μνημόνιο. Δεν έχει κανείς, πλέον, αμφιβολίες πως η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει μνημονιακά μέτρα. Δημοψήφισμα με ξεκάθαρο ερώτημα: Έξω ή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει τον δρόμο του. 

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΈΞΩ Ή ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ"

  1. Ο/Η Δημ.Δημογιαννοπουλος λέει:

    Ειδατε τη Γαλια?..,τη Δανια?..Οπου η αριστερα δεν περνει θεση εναντια στην Ε.Ε συρικνωνεται προς οφελος της Δεξιας και κυριως της ακροδεξιας.Το δημοψηφισμα πρεπει να ειναι ναι-οχι στην Ε.Ε αλλιως στις επομενες εκλογες ο λαος θα εχει να διαλεξει μεταξυ Ν.Δ,..Χ.Α και φυσικα Κ.Κ.Ε προς μεγαλη μου χαρα βεβαιως βεβαιως….Το Δημοψηφισμα ειναι μονοδρομος…ΑΝ θελουν!!!…

Άποστολή άρθρου μέσο Email