Το Σχόλιο της Ημέρας

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΈΞΩ Ή ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ

Τα ψέματα τελείωσαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, με τα μέτρα που πρότεινε χθες, προχωρά και επίσημα σε συνέχιση του μνημονίου. Με την πρόταση της είναι έτοιμη να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: Ο λαός δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα νέο μνημόνιο. Μιλάμε, καθαρά πλέον, για πολιτική εξαπάτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως οι προτάσεις του είναι μακριά ακόμα και από τα λίγα που έταζε στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση έχει περάσει, από την κατάργηση του μνημονίου «με ένα άρθρο» στην άθλια και αντιλαϊκή πρόταση που έκανε χθες, στους δανειστές, οι οποίοι μόνο που δεν πανηγύρισαν. 

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή εντολή για νέο μνημόνιο. Δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν. Δεν έχουν δικαίωμα να καταδικάσουν (και αυτοί) τον λαό. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο του και ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν άφησαν τον λαό να επιλέξει για την ΕΟΚ, για τη συνθήκη του Μάαστριχτ, για την ΟΝΕ. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει με δημοψήφισμα, όχι γενικά για τη συμφωνία – μνημόνιο. Δεν έχει κανείς, πλέον, αμφιβολίες πως η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει μνημονιακά μέτρα. Δημοψήφισμα με ξεκάθαρο ερώτημα: Έξω ή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει τον δρόμο του. 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend