Πολιτική

Ο Ντ’ Αλέμα ο «βομβαρδιστής» θέλει να μας σώσει

 

Ένας απόβλητος της ιταλικής πολιτικής ζωής ψάχνει για δουλειά στην Ελλάδα.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο «βομβαρδιστής της Γιουγκοσλαβίας», …προσφέρεται να γίνει σύμβουλος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Χωρίς να του το ζητήσει κανείς, μετά από τις συμβουλές που παρείχε στους Ντομινίκ Στρως-Καν (Gauche en Europe) και Τζώρτζ Σόρος (As concerned Europeans), θέλει να συμβουλεύει τώρα και τον Αλέξη Τσίπρα.

 Ο Ντ' Αλέμα (δεξιά) σαν νεαρός κομμουνιστής. Από κει μέχρι τα ΝΑΤΟϊκά επιτελεία, ένα τσιγάρο δρόμος.

Ο Ντ’ Αλέμα (δεξιά) σαν νεαρός κομμουνιστής. Από κει μέχρι τα ΝΑΤΟϊκά επιτελεία, ένα τσιγάρο δρόμος.

Η θλιβερή πορεία του πολιτικού αυτού χαμαιλέοντα ξεκινάει από την Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας στη δεκαετία του ’70, κλιμακώνεται με την αναρρίχηση του στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του πρωθυπουργού απ’ όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς της Σερβίας από τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις της Ιταλίας.

 Ο Μάσιμο στις δόξες του. Δεξί χέρι της ...γερακίνας Κοντολίζα Ράις

Ο Μάσιμο στις δόξες του. Δεξί χέρι της …γερακίνας Κοντολίζα Ράις

Υπήρξε ο φανατικότερος αβανταδόρος της Κοντολίζα Ράις και αργότερα «πνευματικός πατέρας» της πρωθυπουργοποίησης του Μόντι. Είναι σύζυγος της Linda Giuva, «αρχειοθέτη» της Στοάς P2 του διαβόητου φασίστα συνωμότη Licio Gelli.

 Με τη σύζυγο του Linda Giuva, «αρχειοθέτη» της Στοάς P2 του Licio Gelli

Με τη σύζυγο του Linda Giuva, «αρχειοθέτη» της Στοάς P2 του Licio Gelli

Τώρα, ο Μάσιμο, περιφρονημένος και καταγέλαστος στην Ιταλία, μπλεγμένος σε μια σειρά σκανδάλων (Affitopoili) και πειθαρχικών ελέγχων (Ένωση Δημοσιογράφων), αναζητεί ρόλο στην Ελλάδα. Σε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα – ως προς τις στοχεύσεις του – συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δηλώνει:

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει – κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει ως στόχο τη διακυβέρνηση – πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες. Αν θέλει, θα μπορούσα να εργαστώ και ως σύμβουλός του».

Και τι θα συμβούλευε άραγε, ξεκινώντας από την παραδοχή πως ο ΣΥΡΙΖΑ «συμπεριλαμβάνεται ουσιαστικά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα»;

«Πρέπει να δούμε το όλο θέμα προσεκτικά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη να μην αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, διότι οι αγορές θα την τιμωρούσαν με βάρβαρο τρόπο. Η λογική αυτή, φυσικά, της παντοδυναμίας των αγορών, δεν μου αρέσει, αλλά σκεπτόμενος με ρεαλισμό, πρέπει να προβλέψω ότι οι αγορές θα αντιδρούσαν βάναυσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Μα νομίζω πως και ο Σόιμπλε δεν λέει κάτι διαφορετικό, αν και με πιο άξεστη γερμανική προφορά. Ενώ ο Ντ’ Αλέμα θα προσέθετε ιταλική φινέτσα και χάρη.

 Θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου

Θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου

(Επισκέψεις: 54 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend