Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα το πλαίσιο ενάντια στο σκουπιδοεργοστάσιο κάτω από την πίεση των κατοίκων

Στην υπερψήφιση του αγωνιστικού πλαισίου που εισηγήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευρώτα ενάντια στην έναρξη κατασκευής του σκουπιδοεργοστασίου και χωματερής της..

Στην υπερψήφιση του αγωνιστικού πλαισίου που εισηγήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευρώτα ενάντια στην έναρξη κατασκευής του σκουπιδοεργοστασίου και χωματερής της «ΤΕΡΝΑ» στα Ξηροκάμπια της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του, με τη δυναμική παρουσία της Επιτροπής Αγώνα Ευρώτα

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Αστυνομίας, καθώς «η δημοτική αρχή ενοχλήθηκε από την παρουσία πολιτών». Εκεί, ο δήμαρχος «επανέλαβε την ίδια καραμέλα για προδιαγραφές του έργου και μη εναλλακτικής λύσης, ότι η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι αστειότητες του τύπου δεν θα έρθει κανένα σκουπίδι αν δεν αποφανθεί το ΣτΕ και ότι οι εργασίες που ήδη γίνονται από την ΤΕΡΝΑ στα Ξηροκάμπια μπορεί να μην είναι για το σκουπιδοεργοστάσιο, αλλά να είναι για συσκευαστήριο ή εργοστάσιο συλλογής γάλακτος, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης που «σαν γνήσιος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, δεν μας είπε κάτι που δεν ξέραμε, υπερασπίζεται το έργο και αδιαφορεί για τις συνέπειές του, στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και ποσώς τον ενδιαφέρει το περιβάλλον αφού υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την πράσινη μετάβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων». Σκοπός της εμφάνισής του ως «guest star» δεν ήταν άλλος «από το να ασκηθεί πίεση, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθεί στη γραμμή του κόμματος του, που συνοψίζεται στο: Πράσινη Ανάπτυξη τώρα για λογαριασμό του κεφαλαίου με οποιοδήποτε κόστος για τον λαό».

«Εμείς διατρανώνουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν την ξέρουν γιατί διαφωνούν, η διαχείριση των απορριμμάτων τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους , με κεντρικό κρατικό φορέα που θα έχει γνώμονα την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση του λαού, χωρίς καμιά επιβάρυνση στο περιβάλλον και όχι για τα κέρδη των εταιρειών», ξεκαθαρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τονίζει πως «επιτέλους, κ. Βέρδο, δεν σας χρωστάνε καμία χάρη οι κάτοικοι του δήμου, ό,τι αποφάσεις έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα κατά του σκουπιδοεργοστασίου τις έχει πάρει κάτω από την πίεση του αγώνα που δίνουμε μαζί με τους κατοίκους καθημερινά. Εσείς ήσασταν και είσαστε υπέρ αυτού του εκτρώματος και οι κάτοικοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό». 

Καλεί μάλιστα σε «ραντεβού στα μπλόκα, ραντεβού στον αγώνα» ακόμα και όσους «μέχρι τώρα δεν έχουν συμμετοχή να στρατευτούν μαζί μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πλαισιώσουν την Επιτροπή Αγώνα, να δυναμώσουμε όλοι μαζί τον δίκαιο αγώνα μας γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Υπογραμμίζει ότι δεν χωρά καμιά επανάπαυση και εφησυχασμός, αλλά «συνεχίζουμε να είμαστε μαζί με τον λαό στον δίκαιο αγώνα του για την αποτροπή του εγκληματικού έργου που μεθοδεύεται στα Ξηροκάμπια και που θα σημαίνει την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας» και χαιρετίζει τους κατοίκους που στηρίζουν αυτόν τον αγώνα.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα σημειώνει πως η νέα «προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου και “αγιοποίησης” του εγκλήματος έπεσε στο κενό!!! Οι κάτοικοι παρέμειναν έξω από την αίθουσα με συνθήματα απαιτώντας να παρθεί η απόφαση και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων υπερψηφίζοντας (11 υπέρ, 4 παρών, 3 κατά) την αγωνιστική πρόταση της Επιτροπής Αγώνα που εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Γ. Κυλάκος».

Γι’ αυτό και καλεί τον κόσμο της περιοχής να συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα του επόμενου διαστήματος «για να σταματήσουμε το έγκλημα κυβερνήσεων – Περιφέρειας – “ΤΕΡΝΑ” και να μην αναγκαστούμε να φύγουμε από τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή την υλοποίηση από αύριο κιόλας της απόφασης για:

  1. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον δήμο για τις παράνομες εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο των Ξηροκαμπίων ΔΚ Σκάλας από την “ΤΕΡΝΑ”.
  2. Σύνταξη κειμένου-καταγγελίας που να καταδικάζει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο που θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών και η χωματερή.
  3. Διοργάνωση καμπάνιας ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του έργου για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, την αγροτική παραγωγή και το μέγεθος του οικονομικού κόστους το οποίο θα επωμιστούν οι κάτοικοι με κάθε μέσο που διαθέτει ο δήμος (αναρτήσεις στο site του δήμου, αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων με τους λογαριασμούς του νερού, διάθεση φωτοτυπικών για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, διάθεση υλικών δήμου για τη δημιουργία πανό κλπ.).
  4. Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που να παρίσταται στις συγκεντρώσεις ενάντια στις παράνομες εργασίες κατασκευής του έργου».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Απόψεις