Διεθνή

Τραμπ προς Ερντογάν: Τουρκία κι Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους…

Στις ελληνοτουρκικές διαφορές στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, «σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ συνεχίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» με αποτέλεσμα να κινούνται ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Γι’ αυτό και κάνουν πως δεν… καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται για «διαφορές», αλλά – τις περισσότερες φορές – για προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. 

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 152 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend