Τίνος είναι;

Το υπογράψαμε, το ψηφίζουμε, θα το υλοποιήσουμε, αλλά δεν είναι… δικό μας!

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, αναφερόμενος στο Μνημόνιο που ό ίδιος συνομολόγησε με τους δανειστές, ψηφίζει στη Βουλή και υπόσχεται να το εφαρμόσει.

«Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ιδιοκτησία και η έμπνευση του προγράμματος ανήκει στην ελληνική πλευρά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ωραίο και βολικό το σχήμα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, αφού (αν είναι έτσι) δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα αφενός να επιβάλει και να υλοποιεί ένα Μνημόνιο (το χειρότερο όλων), αφετέρου να απεκδύεται πάσης ευθύνης γι΄ αυτό. Ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα αποφύγει τις συνέπειες.

Δηλαδή, «θα σας εξαφανίσωμεν» (όπως θα έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος),  αλλά θα φταίνε οι «άλλοι», αφού δικό τους είναι το πρόγραμμα.

Αφού λοιπόν θέλει να μας πει ο κ. Τσίπρας ότι υποχρεώθηκε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι δικό του, οφείλει να μας πει και ποιος τον εξουσιοδότησε να το κάνει.

ΥΓ Η πρόταση των 47 σελίδων που υπέβαλε κυβέρνηση στους «θεσμούς», τίνος ήταν; Η «βελτιωτική» πρόταση των 10 σελίδων που ακολούθησε , τίνος ήταν; Η τελική πρόταση στη Σύνοδο της Ευρωζώνης τίνος ήταν;

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

2 Σχόλια - "Τίνος είναι;"

  1. Ο/Η jazz λέει:

    Πρωτη φορα »Αριστερα» ( τουρλουμπουκι Συριζα + καραδεξια ΑΝΕΛ).
    Περιττα αλλα σχολια !!!

  2. Ο/Η fskostas λέει:

    Όταν τα επιχειρήματα του κυρίου πρωθυπουργού είναι επιπέδου νηπιαγωγείου τότε η πολιτική ζωή γίνεται παιδική χαρά. Τι θέλει να μας πει ο κύριος Τσίπρας και οι λοιποί συριζαίοι συγγενείς ότι ο κύριος Παπανδρέου από βίτσιο ψήφισε το πρώτο μνημόνιο; Tο δεύτερο μνημόνιο ήταν ένα καπρίτσιο του κυρίου Σαμαρά; Και οι παρόμοιες πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες είναι αποτέλεσμα μαζικού καπρίτσιου των απανταχού κυβερνήσεων; Ασφαλώς και δεν έχουμε να κάνουμε με επιθεώρηση του Δελφινάριου αλλά με τις ανάγκες του καπιταλισμού. Όταν επιδιώκεις λύση μέσα στην Ε.Ε ,την ένωση καπιταλιστών, η πραγματικότητα καθημερινά διδάσκει ότι είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις μέτρα για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου ανεξάρτητα από το πρόσημο που έχει η κυβέρνηση . Γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ασκούν ,τώρα πλέον και όλοι μαζί, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η μόνη ρεαλιστική για το λαό λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Αποδέσμευση από την Ε.Ε ,.Mονομερή διαγραφή του χρέους . Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Άποστολή άρθρου μέσο Email