Το υπογράψαμε, το ψηφίζουμε, θα το υλοποιήσουμε, αλλά δεν είναι… δικό μας!

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, αναφερόμενος στο Μνημόνιο που ό ίδιος συνομολόγησε με τους δανειστές, ψηφίζει στη Βουλή και υπόσχεται να το εφαρμόσει.

«Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ιδιοκτησία και η έμπνευση του προγράμματος ανήκει στην ελληνική πλευρά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ωραίο και βολικό το σχήμα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, αφού (αν είναι έτσι) δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα αφενός να επιβάλει και να υλοποιεί ένα Μνημόνιο (το χειρότερο όλων), αφετέρου να απεκδύεται πάσης ευθύνης γι΄ αυτό. Ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα αποφύγει τις συνέπειες.

Δηλαδή, «θα σας εξαφανίσωμεν» (όπως θα έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος),  αλλά θα φταίνε οι «άλλοι», αφού δικό τους είναι το πρόγραμμα.

Αφού λοιπόν θέλει να μας πει ο κ. Τσίπρας ότι υποχρεώθηκε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι δικό του, οφείλει να μας πει και ποιος τον εξουσιοδότησε να το κάνει.

ΥΓ Η πρόταση των 47 σελίδων που υπέβαλε κυβέρνηση στους «θεσμούς», τίνος ήταν; Η «βελτιωτική» πρόταση των 10 σελίδων που ακολούθησε , τίνος ήταν; Η τελική πρόταση στη Σύνοδο της Ευρωζώνης τίνος ήταν;

(Visited 1 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend