Σε επιστολή του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) προς τον Πρόεδρο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, κ. Χαρδούβελη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μυλωνά, τονίζονται οι δυσκολίες επιβίωσης των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών – ενοικιαζόμενων/εργολαβικών — λόγω των πολύ χαμηλών μισθών.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι οι μισθοί τους είναι παγωμένοι από το 2011 – τουλάχιστον, αναφέροντας ότι «Ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν επηρέασαν τις αποδοχές μας, γιατί μετά την αλλαγή των συμβάσεων, επιδόματα όπως π.χ. το επίδομα Η/Υ ή άλλα μετατράπηκαν σε επίδομα ελευθεριότητας, το οποίο συμψηφίζεται με οποιαδήποτε άλλη αύξηση!»
«Είμαστε εργαζόμενοι», σημειώνουν, « που εξαρτόμαστε από τον μισθό μας και το κύμα ακρίβειας κατατρώει το εισόδημά μας. Ενώ συμβάλλουμε καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, η οποία σημειώνει υψηλή κερδοφορία, αυτή δεν έχει αντίκτυπο στους δικούς μισθούς γιατί θεωρούμαστε υπάλληλοι άλλων εταιρειών». «Απασχολούμαστε επί σειρά ετών ως τραπεζοϋπάλληλοι, και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιζόμαστε ως τέτοιοι και όσον αφορά στις αμοιβές και την εξέλιξη – και όχι μόνο στα καθήκοντα και τις ευθύνες.»
Και ζητούν άμεση συνάντηση της Διοίκησης της Τράπεζας με το ΔΣ του Συλλόγου τους, και περιμένουν απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους.
2025_14 Επιστολή ΣΥΔΑΠΤΤ προς Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΕ.2025_14 συνημμενη 2024_77 Επιστολή ΣΥΔΑΠΤΤ προς Εθνική Τράπεζα