Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας: Καταγγέλλει εισπνοή επικίνδυνων αερίων από εργαζόμενους μετά από «ατύχημα» σε εργοστάσιο

Το νέο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Τρίτη στο εργοστάσιο της «CBL» (μέλος του ομίλου Pharmaten) στην ΒΙΠΕ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας. Σύμφωνα με..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Το νέο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Τρίτη στο εργοστάσιο της «CBL» (μέλος του ομίλου Pharmaten) στην ΒΙΠΕ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια μεταφοράς οξέων μέσα σε βαρέλια, εργασία που γινόταν με κλαρκ, βαρέλι έσπασε με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή και εισπνοή αναθυμιάσεων από τους εργαζόμενους που εκτελούσαν τις εργασίες μεταφοράς.

Οπως αναφέρει μάλιστα το σωματείο, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό στο ίδιο εργοστάσιο.

Σημειώνοντας πως για το νέο περιστατικό, ευθύνη έχει το γεγονός ότι η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων περνά σε δεύτερη μοίρα, την ίδια ώρα που η εντατικοποίηση της δουλειάς και η τρομοκρατία «τσακίζουν κόκαλα» για να εξασφαλιστεί η αστρονομική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ο σύλλογος υπογραμμίζει πως «έχουμε βαρεθεί δια στόματος των επιχειρηματιών του κλάδου να ακούμε για τα εκατομμύρια που βγάζουν κάθε χρόνο και ενώ ήδη έχουμε μπει σε τροχιά πολεμικής οικονομίας».

Αναδεικνύει τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, από τους φαρμακοβιομήχανους που εκμεταλλεύονται το συνολικό αντεργατικό οπλοστάσιο όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, ενώ καλεί άμεσα να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας στο χώρο, πραγματοποιώντας τους αναγκαίους ελέγχους. «Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα προστατέψουμε τους εαυτούς μας, με την οργάνωση και τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με την πάλη μας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος!», σημειώνει.  Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Post
Filter