Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στάση εργασίας στο Δημόσιο – Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος

Σήμερα Τετάρτη διεξάγεται στη Βουλή η δεύτερη ψηφοφορία επί των 33 προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος που προτείνει η ΝΔ, με την..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Σήμερα Τετάρτη διεξάγεται στη Βουλή η δεύτερη ψηφοφορία επί των 33 προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος που προτείνει η ΝΔ, με την οποία ολοκληρώνεται στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο η διαδικασία. Με τα δεδομένα και της πρώτης ψηφοφορίας δεν διαφαίνεται πιθανότητα μεταβολής των αποτελεσμάτων της πρώτης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και η σκυτάλη θα περάσει για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις της ΝΔ, με φόντο την προσπάθεια θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και τη διασφάλιση της αντιλαϊκής σταθερότητας, μπροστά σε ενδεχόμενους κλυδωνισμούς ανοίγουν τον δρόμο για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, για αντιδραστικές αλλαγές και προσαρμογές που αφορούν στη λειτουργία των κομμάτων αλλά και στον τρόπο εκλογής της δικαιοσύνης, για συνταγματοποίηση των δημοσιονομικών περικοπών, αναθεώρηση του άρθρου 16 κ.ά.

Στην πρώτη ψηφοφορία, οι 33 προτεινόμενες διατάξεις εγκρίθηκαν με 158 έως 161 θετικές ψήφους, χωρίς καμία να φτάσει το όριο των 180, οπότε αυτό το όριο είναι απαιτητό στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή. Το κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην του ΠΑΣΟΚ που επέλεξε το «παρών», δηλώνοντας έτοιμο για συναινέσεις στην επόμενη Βουλή σε κρίσιμα άρθρα όπως το άρθρο 16 κ.ά., ενώ η επί της ουσίας συναίνεση σε μια σειρά από αντιδραστικές αλλαγές που υπαγορεύονται από τη στρατηγική του κεφαλαίου και την ευρωενωσιακή «κανονικότητα» καταγράφηκε και στις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων.

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Σήμερα Τετάρτη, μέρα της δεύτερης ψηφοφορίας, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποιούν στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα δράσης των Σωματείων στο Δημόσιο, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζεται με τη σύσκεψη Ομοσπονδιών, την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, την επέτειο της δολοφονίας του.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στη Βουλή μαζί με τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα απευθύνουν μία σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Τι διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ

«Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινηματικών δράσεων που πρέπει να αναπτύξουμε, δίνοντας τη δική μας απάντηση, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους, καθώς και της συνεχιζόμενης επίθεσης που δεχόμαστε με το νέο πειθαρχικό, τη συνταγματική αναθεώρηση, την επιδιωκόμενη άρση της μονιμότητας κλπ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ.

Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλο τον λαό. Βάζουμε τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο», τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά θέματα

Post
Filter