Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα …πουκάμισα του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη του, στη ΔΕΘ, με αφορμή την ερώτηση που δέχτηκε για το ΝΑΤΟ και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά και αποκαλύφθηκαν όλα τα …πουκάμισα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή, είπε πως  «στις νέες διεθνείς ισορροπίες» το ΝΑΤΟ «δεν έχει λόγο ύπαρξης». Βαρύγδουπο. «Η θέση αρχής, η αξιακή μας θέση δεν αλλάζει», συμπλήρωσε. Βαρύγδουπο κι αυτό. 

Ένα απλό συμπέρασμα θα ήταν πως, αφού το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης, τότε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Κάπου εκεί  η «αξιακή θέση» …χάθηκε.

Η καταπληκτική φράση που ακολουθεί τα λέει όλα: «Οι θέσεις μας παραμένουν. Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας στις σημερινές συνθήκες, της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της ευρύτερης αποσταθεροποίησης, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ».

Πώς γίνεται οι «αξιακές» θέσεις να παραμένουν, αλλά η προτεραιότητα να μην είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ; Το ακούσαμε ολόκληρο το σκεπτικό του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή το σκεπτικό που έχει χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το «καλό» πουκάμισο του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει την Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ.  Το γνωρίζουμε και η διαφωνία μας είναι αξιακή. 

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι βασικό: Οι αξίες δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) αποτελέσματα εμμονών. Οι αρχές και οι αξίες προκύπτουν από την ανάλυση της πραγματικότητας και δείχνουν, τελικά, τι υπερασπίζεσαι. Από εκεί και πέρα εξαρτάται το περιεχόμενο που δίνει κανείς στις αρχές και τις αξίες. 

Το ΝΑΤΟ δεν είναι …ξεπερασμένο, όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι μια δολοφονική συμμαχία, ένας παγκόσμιος χωροφύλακας, που υπερασπίζεται συγκεκριμένα συμφέροντα.  Αυτό, βέβαια,  είναι ένα άλλο …πουκάμισο, που ο ΣΥΡΙΖΑ το φοράει μόνο σε κάτι συναντήσεις παλιών συμμαθητών… 

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend