Κοινωνία

Πυρόπληκτοι Β. Εύβοιας: Απαίτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση

Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 100% και για άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης και για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ζήτησαν οι πυρόπληκτοι της Βόρειας Εύβοιας από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου των Ρετσινάδων, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας και Επιτροπών Αγώνα Πυρόπληκτων της περιοχής συναντήθηκε στην Αθήνα με τον υφυπουργό και του μετέφεραν τα αιτήματά τους με βάση και το ψήφισμα που είχε εγκριθεί στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Σαββάτου στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Μεταξύ άλλων οι πυρόπληκτοι διεκδικούν αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά, διασφάλιση διαμονής/διατροφής ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους, άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά, απασχόληση όλων των ρετσινάδων στα αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης και αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, διεκδικούν το πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Οι πυρόπληκτοι εισέπραξαν για ακόμη μια φορά ανέξοδες υποσχέσεις από την κυβέρνηση, με βάση και τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το σύνολο των ζημιών και των αναγκών των πυρόπληκτων όλων των χωριών της Β. Εύβοιας. Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 160 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend