Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλλογοι και Φορείς Β. Εύβοιας: “Εγληματική πολιτική κόστους – οφέλους στην Υγεία”

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που έγινε στην Χαλκίδα, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Βόρειας Εύβοιας,..

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που έγινε στην Χαλκίδα, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Βόρειας Εύβοιας, απαιτώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση του λαού της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας ήταν ο θάνατος συντοπίτη τους που άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο ΚΥ Μαντουδίου.

Στην παρέμβασή του ο Μπάμπης Τσιβίκας πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τόνισε ότι ο θάνατος 76χρονου συντοπίτη τους που άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του κόστους – οφέλους, που έχουν εφαρμόσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και έχει οδηγήσει στην απαξίωση και διάλυση τη δημόσια υγεία.

Επισήμανε ότι πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό τους τελευταίους μήνες και τόνισε ότι απαίτηση του λαού της περιοχής είναι να δοθούν άμεσα λύσεις με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ στη βόρεια Εύβοια.

Επίσης ο Μπ. Τσιβίκας, δήλωσε την αποφασιστικότητα του λαού της περιοχής να συνεχίσει τον αγώνα για να παραμείνει και να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο του και να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία που βιώνει μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Κατήγγειλε μάλιστα ότι την ώρα που χάνονται ζωές λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, η κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή και η τοπική δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση που άσκησαν οι μαζικές κινητοποιήσεις στις αρχές του περασμένου Μάη για άμεση ενίσχυση της Βόρειας Εύβοιας με γιατρούς και ασθενοφόρα, εγκαινίασαν την παράδοση ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποιείται καθώς παραμένει χωρίς προσωπικό.

«Την έμπρακτη στήριξη του περιφερειακού συμβουλίου και τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης και όχι ενός απλού ψηφίσματος», ζήτησε ο Νίκος Γεραλής εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά τις τραγικές πυρκαγιές. Επισήμανε ότι ο πληθυσμός στη Βόρεια Εύβοια διπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και προσδιόρισε ότι τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης μεταφορά προσωπικού από το στρατό, την πυροσβεστική και τους δήμους στο ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα.

Την στήριξη στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας εξέφρασε ο Κώστας Μπασδέκης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προσδιορίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή έχει συμβάλει στον εμπαιγμό του και την καλλιέργεια αυταπατών μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Τόνισε μάλιστα ότι παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τα ζητήματα της υγείας στη Βόρεια Εύβοια αποτελούν προτεραιότητα, το μόνο που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι να χρηματοδοτούνται και να προχωρούν παρεμβάσεις του περιβόητου κυβερνητικού «σχεδίου ανασυγκρότησης», πού στοχεύει στην μετατροπή της περιοχής σε πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, ο Κ. Μπασδέκης, επισήμανε ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 3.500 πτυχιούχοι διασώστες που θα μπορούσαν άμεσα να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ. Τόνισε ωστόσο ότι παρά το γεγονός πώς πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στις καρότσες αγροτικών, ούτε η σημερινή ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενίσχυσαν τη δημόσια υγεία, καθώς υπηρετούν πιστά τη λογική κόστους οφέλους και την πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, αρκέστηκε στο να αναγνωρίσει το πρόβλημα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.  «Κρύφτηκε» πίσω από την έλλειψη αρμοδιότητας και οριοθέτησε την παρέμβαση της περιφερειακής αρχής στην έκδοση ενός ψηφίσματος.

«Κυβέρνηση, περιφέρεια, Δήμος έχουν εγκληματικές ευθύνες. Πριν λίγο καιρό έκαναν φιέστες και έκοβαν κορδέλες όλοι μαζί, για δήθεν ασθενοφόρα που έρχονται στη περιοχή και εμείς μετράμε ακόμα έναν νεκρό. Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα ΕΚΑΒ είναι πρόκληση και εμπαιγμός», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Διεκδικεί, «εδώ και τώρα να στελεχωθούν το ΕΚΑΒ Μαντουδίου. Να ενισχυθεί ο στόλος των ΕΚΑΒ. Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό. Να υπάρχει στις βραδινές βάρδιες επιπλέον ιατρός και προσωπικό. Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το ΚΥ Μαντουδίου με ότι απαιτείται για να διασφαλίζεται η ζωή και η υγεία μας».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Σχετικά θέματα