Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι φοιτητές καταγγέλλουν επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων τους

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης καλεί συλλόγους, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης σε συντονισμό την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 19:00, για συνδιοργάνωση και στήριξη, μεγάλου μονοήμερου φεστιβάλ στη πόλη των Χανίων τον Οκτώβρη, απέναντι στην αντισυνταγματική εκτροπή, απέναντι στην προσπάθεια ποινικής δίωξης εις βάρος των 8 φοιτητών

Σε Ανακοίνωση – κάλεσμα ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης σημειώνει «Στήνονται σκευωρίες και κατασκευασμένες κατηγορίες, εξαπολύοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας οξύνοντας την κατασταλτική επίθεση και την ένταση στους χώρους των Πανεπιστημίων και ευρύτερα στην κοινωνία. Στόχος είναι όχι μόνο να καμφθεί το φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και συνολικά κάθε νέος και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται απέναντι στην αδικία» και απευθύνει κάλεσμα στους συλλόγους, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης σε συντονισμό την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 19:00, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, για συνδιοργάνωση και στήριξη, μεγάλου μονοήμερου φεστιβάλ στη πόλη των Χανίων τον Οκτώβρη, απέναντι στην αντισυνταγματική εκτροπή, απέναντι στην προσπάθεια ποινικής δίωξης εις βάρος των 8 φοιτητών. Υψώνουμε τείχος απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας:

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

Η προσπάθεια δίωξης με ευθύνες Κεραμέως δεν έχει τελειώσει !

Καμία δίωξη στους 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό αγώνα θα καταπέσουν οι σκευωρίες

Την ίδια ώρα που ο λαός και η νεολαία αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και ραγδαία φτώχεια λόγω της ακρίβειας και της εγκατάλειψης, κι ενώ ο κοινωνία παρακολουθεί άναυδη την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών, η κυβέρνηση απεργάζεται σχέδια και σκευωρίες για την κατατρομοκράτηση της νεολαίας και όποιου/ας αγωνίζεται. 

Εδω και μήνες έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανής επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με εντολή Κεραμέως, η οποία υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων ζητώντας τις ποινικές διώξεις φοιτητών για παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων. Με τις ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκαν 8 αγωνιστές, συνδικαλιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και οι Πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής. 

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά το κακούργημα της αρπαγής κατά συναυτουργία και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής ειρήνης! Φοιτητές και φοιτήτριες απειλούνται με διώξεις για κακούργημα με ποινές δεκαετούς κάθειρξης για μια παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου. Μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων βαφτίστηκε «ομηρία» και «αρπαγή του Κοσμήτορα» σε μια πρωτοφανή σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση βρίσκοντας συνεργάτες μειοψηφία εγκάθετων καθηγητών, που δεν δίστασαν να συμπράξουν στη σκευωρία της Κεραμέως παρέχοντας συνδρομή για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία στην ασφάλεια με «υπόδειξη υπόπτων φοιτητών» λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. 

Στήνονται σκευωρίες και κατασκευασμένες κατηγορίες, εξαπολύοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας οξύνοντας την κατασταλτική επίθεση και την ένταση στους χώρους των Πανεπιστημίων και ευρύτερα στην κοινωνία. Στόχος είναι όχι μόνο να καμφθεί το φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και συνολικά κάθε νέος και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται απέναντι στην αδικία. Για πρώτη φορά μετά την χούντα σέρνονται αναίτια στα δικαστήρια και απειλούνται με τόσο βαριές ποινές  συνδικαλιστές φοιτητές μαζικά, για καθαρά πολιτικές διώξεις και με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας σε συνεργασία με την ασφάλεια αλλά και την εμπλοκή του Ιδρύματος.

Δεν είναι τυχαία αυτή η κίνηση την ίδια ώρα που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση είχε στήσει έναν εκτεταμένο μηχανισμό υποκλοπών και παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπάλων, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να εγκαταστήσει στα πανεπιστήμια την πανεπιστημιακή αστυνομία, μέτρο που έχει συλλήβδην απορρίψει η πανεπιστημιακή κοινότητα ως αυταρχικό και επικίνδυνο.

Δεν πρόκειται όμως να μας τρομοκρατήσουν! Λαός και νεολαία θα υπερασπιστούν τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες. Στο πρόσωπο των 8 συμφοιτητών και συμφοιτητριών μας διώκεται το ελεύθερο, δημόσιο πανεπιστήμιο, οι αγωνίες μιας ολόκληρης γενιάς για μια καλύτερη ζωή, οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα, καθηγητές και εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και κοινωνικούς φορείς, να καταγγείλουν την αυταρχική έξαρση της κυβέρνησης σε βάρος της νεολαίας, αυτή τη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, να υπερασπιστούν το ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε τους συλλόγους, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης σε συντονισμό την Τρίτη 20.9 στις 19:00, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, για συνδιοργάνωση και στήριξη, μεγάλου μονοήμερου φεστιβάλ στη πόλη των Χανίων τον Οκτώβρη, απέναντι στην αντισυνταγματική εκτροπή, απέναντι στην προσπάθεια ποινικής δίωξης εις βάρος των 8 φοιτητών. Υψώνουμε τείχος απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας.

 

Απόψεις