Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Για τρίτη μέρα οι φοιτητές βάζουν φραγμό στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας – Εκτακτη Γενική Συνέλευση του ΦΣ Φιλοσοφικής την Πέμπτη 8/9 στις 12 το μεσημέρι

Στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης βρέθηκαν για τρίτη ημέρα οι φοιτητές, προκειμένου να εμποδίσουν τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στα ιδρύματα την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ), ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν την επιτυχία του αυριανού μεγάλου συλλαλητηρίου στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση έστειλε και πάλι στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία συνοδευόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής που θέλει να επιβάλει πάση θυσία.

Οι φοιτητές σήκωσαν πανό με σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις Σχολές. Οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές» και φωνάζουν συνθήματα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ΟΠΠΙ που έρχεται να προστατεύσει το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας.

 

Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

 

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία προχωρούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, διοργανώνοντας μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια!

Απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο τον λαό.

Τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο έχουν ήδη δηλώσει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Μια μέρα αργότερα, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πύλη της Πανεπιστημιούπολής (Ούλωφ Πάλμε) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων για να συζητήσουν τη συνέχεια της δράσης τους, ενώ κάθε απόγευμα θα προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης για να αποτρέψουν με τη μαζική μας παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν τα εξής:

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές!
Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!»

Εδώ και 2 μέρες εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρισκόμαστε μαζικά έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, εμποδίζοντας στην πράξη την είσοδο της Αστυνομίας στις σχολές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η καταστολή!

Οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια μέσα από τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε απορρίψει την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα Ιδρύματα! Η κυβέρνηση προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τους φοιτητές βάζοντας χθες “στα μουλωχτά” την πανεπιστημιακή αστυνομία, έφαγε όμως τα μούτρα της από την αποφασιστική στάση των Συλλόγων!

Τη στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το Τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της Αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν “πάταξης της εγκληματικότητας” δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών.

Σήμερα Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας την παρουσία της Αστυνομίας έξω από τις σχολές και τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση με χημικά απέναντι σε φοιτητές.

Αντιπροσωπεία φοιτητών και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέσαμε στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου το αίτημα τον φοιτητών να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές! Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι “με εντολή της κυβέρνησης και σε πλήρη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, ο νόμος θα εφαρμοστεί“!

Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν οι φοιτητές είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της Αστυνομίας στα ιδρύματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές. Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες, να συμμετάσχει στις μαζικές διαδικασίες των Φοιτητικών Συλλόγων!!! Προχωράμε σε:

  • Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19.00 στα Προπύλαια! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, στους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο τον λαό.
  • Σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων για να συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 19.00 στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε).
  • Πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης κάθε απόγευμα για να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

 

Εκτακτη Γενική Συνέλευση του ΦΣ Φιλοσοφικής

 

Σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση του ΦΣ Φιλοσοφικής προχωρούν οι φοιτητές αύριο Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 434 — «Η αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στις σχολές μας!»

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις