Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολιτική και «σοβαρό» κουτσομπολιό

Ποτέ δεν υποτιμήσαμε τις εσωτερικές αντιθέσεις στην πολιτική. Είναι άλλο,όμως, οι εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες στην κυβέρνηση ή σε ένα πολιτικό κόμμα και άλλο το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Όταν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι προσπαθούν, κάθε μέρα, να επιβιώσουν, όταν η χώρα είναι, πλέον, ένα πεδίο εκμετάλλευσης από επενδυτές, για ένα κομμάτι ψωμί, τότε τα πολιτικά κουτσομπολιά, που παρουσιάζονται σαν είδηση, είναι ένας τρόπος αποπροσανατολισμού.

Τελευταία τέτοια περίπτωση είναι η «κόντρα» μεταξύ τριών κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Έχουν, λέγεται, διαφωνίες στην προσέγγιση της οικονομίας και προκύπτουν προβλήματα. Εμείς, πάντως, δεν είδαμε πουθενά να εκφράζονται αυτές οι διαφωνίες, επί της ουσίας.

Η «πλάκα» είναι πως αυτή η κόντρα έχει και …ψυχολογικές ερμηνείες. Υπάρχει, γράφει το «Βήμα της Κυριακής», ένας παλιός ακαδημαϊκός ανταγωνισμός, ο οποίος παίζει τον ρόλο του. Διευκρινίζει, βέβαια, πως αυτό δεν θα αφορούσε κανέναν εάν, δεν υπήρχαν αποκλίνουσες αντιλήψεις για την οικονομία. Μεγάλο δράμα περνάει, με λίγα λόγια, ο Σαμαράς. Έχει στην κυβέρνηση του δύο θεωρητικούς της οικονομίας που συγκρούονται…

Ας σταματήσουν το δούλεμα, πια, με τις «διαρροές» και τα δημοσιεύματα …υψηλής πολιτικής, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολιτικό κουτσομπολιό. Θα μας επιτρέψετε  να δώσουμε, κι εμείς, μια …ψυχολογική εξήγηση: Τις περισσότερες φορές, όταν δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, πρόκειται για «πολιτικά μαχαιρώματα» στους διαδρόμους της εξουσίας.

(Επισκέψεις: 52 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend