Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πιερακάκης: Πλασιέ ιδιωτικών πανεπιστήμιων και κολεγίων – Καταδικάζουν τους νέους σε αέναο κυνήγι πιστοποιήσεων

Παραδέχθηκε γλαφυρά ήταν ότι σήμερα δεν αρκεί ένα πτυχίο ή και ένα μεταπτυχιακό, όπως στις προηγούμενες γενιές των νέων, αλλά σήμερα πρέπει διαρκώς να κυνηγούν προσόντα, «νέες καριέρες» και πιστοποιήσεις

Ως πλασιέ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των κολεγίων εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που έχει καταδικαστεί από την μεγάλη πλειοψηφία φοιτητών, μαθητών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών, σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο.

Αυτό που όμως παραδέχθηκε γλαφυρά ήταν ότι σήμερα δεν αρκεί ένα πτυχίο ή και ένα μεταπτυχιακό, όπως στις προηγούμενες γενιές των νέων, αλλά σήμερα πρέπει διαρκώς να κυνηγούν προσόντα, «νέες καριέρες» και πιστοποιήσεις για να επιβιώσουν στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές της ΕΕ.

Επανέλαβε τη γνωστή φαιδρή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, περί «ελευθερίας επιλογής» των φοιτητών να σπουδάσουν σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όταν οι χιλιάδες νέοι των λαϊκών οικογενειών, στερούνται την επιλογή να σπουδάσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο άλλη πόλη πέρα από τον τόπο κατοικίας τους εξαιτίας της έλλειψης φοιτητικής μέριμνας, του κόστους ζωής και του τσακίσματος των εισοδημάτων.

Όσο για το παράδειγμα της Κύπρου, προσπάθησε να εμφανίσει ως τεράστιο τον αριθμό των Ελλήνων φοιτητών που φοιτούν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Μεγαλονήσου, αποσιωπώντας το πόσοι Κύπριοι επί δεκαετίες, κάθε χρόνο έρχονται στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια γιατί δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος σπουδών στα ιδιωτικά ιδρύματα της πατρίδας τους.

Ενδεικτική του πνεύματος ομοψυχίας και συμφωνίας της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η «έκκληση» του υπουργού προς τα κόμματα αυτά να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ή μέρος του, αφού όπως είπε έχουν υιοθετηθεί αρκετές προτάσεις τους.

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας, ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, χαρακτηρίζοντας τομές τις αντιδραστικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε Δημοκρίτειο και Διεθνές πανεπιστήμιο, που δημιουργούν τμήματα «Φρανκενστάιν»… επικαλούμενος απλά τη συμφωνία του Πρύτανη.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις