Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πέντε έως επτά εκατομμύρια Γάλλοι χρειάστηκαν επισιτιστική βοήθεια το 2020

Πέντε έως επτά εκατομμύρια Γάλλοι χρειάστηκαν επισιτιστική βοήθεια το 2020, εκτιμά η ανθρωπιστική οργάνωση Secours Catholique, στην ετήσια έκθεσή της..

Πέντε έως επτά εκατομμύρια Γάλλοι χρειάστηκαν επισιτιστική βοήθεια το 2020, εκτιμά η ανθρωπιστική οργάνωση Secours Catholique, στην ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση της φτώχειας στη Γαλλία, που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η προσφυγή στην επισιτιστική βοήθεια είναι μια ταπείνωση για τη χώρα μας, αφού αφορά σχεδόν το 10% σχεδόν του πληθυσμού», σημειώνει η Πρόεδρος της οργάνωσης, Βερονίκ Ντεβίς, επικαλούμενη στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής (DGCS). Πάνω από το ένα τέταρτο των νοικοκυριών που λαμβάνουν βοήθεια, λένε ότι τα μέλη τους δεν τρώνε για μια ολόκληρη μέρα ή και περισσότερες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων που βοηθούνται από την Secours Catholique είναι μάλιστα χαμηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το μέσο βιοτικό επίπεδο αυτών που καταφεύγουν σε επισιτιστική βοήθεια ήταν 537 ευρώ το 2020 ή κατά 6 ευρώ μικρότερο από το προηγούμενο έτος. Το ποσό αυτό παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας στη Γαλλία, που το 2018 είχε καθοριστεί στα 1.063 ευρώ.

Για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική έκτακτη ανάγκη των πιο απόρων δικαιούχων, η Secours Catholique διένειμε 5 εκατομμύρια ευρώ, με την υποστήριξη του κράτους, με κουπόνια αξίας έως 50 ευρώ το 2020. Μία λύση που επέτρεψε σε 67.000 νοικοκυριά να αγοράσουν το τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής της επιλογής τους.

«Το 2020, η ζήτηση για επισιτιστική βοήθεια αυξήθηκε και το 27% των νοικοκυριών στα οποία έχουμε παράσχει κουπόνια είναι σε σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια. Με άλλα λόγια, δεν λαμβάνουν τακτικά κανένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας», εξηγεί η έκθεση.

Η Γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση συγκέντρωσε δεδομένα για το 2020 από 1.088 νοικοκυριά που λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια. Τα ζευγάρια με παιδιά (37,7%) και οι ανύπαντρες μητέρες (31,7%), ήταν η πλειοψηφία των δικαιούχων. Επιπλέον, το ένα τρίτο των νοικοκυριών που φιλοξενήθηκαν από την Secours Catholique πέρυσι, δεν είχαν πρόσβαση σε μόνιμη στέγη.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις