Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης: “Πιθανόν” μονταζιέρα, κανένα “μπάζωμα”, εμπιστοσύνη σε Αστυνομία – Χρυσοχοίδη και “ψηφίστε με”!

Αξιοποίηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών για την αναβάπτιση της αντιλαϊκής πολιτική της κυβέρνησης είναι ο στόχος της ΝΔ, όπως προκύπτει..

Αξιοποίηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών για την αναβάπτιση της αντιλαϊκής πολιτική της κυβέρνησης είναι ο στόχος της ΝΔ, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στον «ΑΝΤ1». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές του Ιούνη «τόσο μεγαλύτερη ορμή θα έχει» να υλοποιήσει τις «μεταρρυθμίσεις» και το σύνολο του αντικοινωνικού προγράμματος που προωθεί.

Οσον αφορά τις εθνικές εκλογές επανέλαβε ότι θα γίνουν το 2027, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο, ζήτησε στις κάλπες του Ιούνη «να μην δώσουμε λαβή και δυνατότητα στον αντισυστημισμό». Φρόντισε, δε, να διαβεβαιώσει το κεφάλαιο και τα οικονομικά κέντα – που κατά τα λοιπά “πολερμούν την κυβέρνηση” – πως δεν φοβάται το «πολιτικό κόστος» και πως υλοποίησε «δύσκολες αλλαγές» όπως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Με αφορμή την δολοφονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δημιούργησε μια «μαγική εικόνα» περί δήθεν μέτρων στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, τη στιγμή που είναι κραυγαλέα η απουσία δομών και υπηρεσιών για τη στήριξη των γυναικών. «Αρα για μένα κάθε τέτοιο περιστατικό όπως αυτό των Αγίων Αναργύρων και η τραγωδία, είναι μια υπενθύμιση ότι όταν καλούμαστε να κάνουμε βαθιές και δομικές αλλαγές στο κράτος πρέπει να γνωρίζουμε πάντα ότι θα υπάρχουν πισωγυρίσματα και θα υπάρχουν και τραγωδίες», είπε προκλητικά.

Μάλιστα, τη στιγμή που η Κυριακή δολοφονήθηκε έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα, αυτός ύποστήριξε πως «πάρα το γεγονός ότι έγιναν λάθη στους Αγίους Αναργυρους, υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία ότι μπορεί να διαχειριστεί τα περιστατικά. Και οι γυναίκες αισθάνονται για πρώτη φορά την άνεση να βγουν, να μιλήσουν γιατί ξέρουν ότι πρέπει να έχουν προστασία». Σε ερώτηση, μάλιστα, εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδη, απάντησε: «Όχι, είμαι πολύ σαφής και ξεκάθαρος σε αυτό, γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει πάντα στην κορυφή θα είχαμε παραιτήσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα»!

Για το φαινόμενο της σχολικής βίας, παρέπεμψε στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά το αξιοποιούν για να επιβάλουν περισσότερη καταστολή σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Έτσι, μίλησε για «λελογισμένη» αυστηριοποίηση των ποινών ενώ παράλληλα επιχείρησε να δημιουργήσει απαράδεκτους συνειρμούς, λέγοντας πως «αν δεν βάλουμε όρια και ένα πλαίσιο στα παιδιά», όταν θα πάνε στο Πανεπιστήμιο «θα πάρουν και την μολότοφ και θα θεωρούν ότι όλα είναι κοινωνικός αγώνας και μια κατάκτηση , ένα ” κεκτημένο” το οποίο εμείς τους το προσφέραμε όταν είχαμε δυνατότητα να βάλουμε το πλαίσιο και δε το κάναμε».

Ακόμη πιο προκλητικός ήταν για το έγκλημα των Τεμπών, σπεύδοντας να χαρακτηρίσει «συνωμοσιολογία» τις καταγγελίες για συγκάλυψη. «Δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη», είπε, επαναλαμβάνοντας με θράσος ότι η χώρα «συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης». Για την κοπτοραπτική στις ηχογραφημένες συνομιλίες, υποστήριξε πως «πιθανόν» να έχει γίνει μοντάζ, αλλά «δεν το ξέρω», παραπέμποντας στην έρευνα της δικαιοσύνης και ισχυρίστηκε πως «δεν υπήρχε καμία κυβερνητική ανάμειξη». Για το μπάζωμα στο χώρο του εγκλήματος επιχείρησε να αθωώσει την κυβέρνηση, καθώς το «να ρίξεις χαλίκι για να σταθεροποιηθεί ο γερανός» δεν είναι μπάζωμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Έκανε δε μπαλάκι την ευθύνη, μιλώντας για «επιχειρησιακή απόφαση», την οποία την πήραν οι άνθρωποι στο πεδίο».

Για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, ισχυρίστηκε τάχα πως «έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», ενώ σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα καυχήθηκε ότι «πολλά προϊόντα» έχουν γίνει «πιο φθηνά» γιατί έχουμε «περισσότερη διαφάνεια στις τιμές». Μάλιστα, επειδή ακόμα και τα πρόστιμα για το θεαθήναι που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές είναι αμελητέα μπροστά στα τεράστια κέρδη τους, διακήρυξε πως «αυτό που πονάει» τις εταιρείες είναι η φήμη τους.

Κλείνοντας τη συζήτηση για μέτρα στήριξης και κάποια επιδόματα, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, «αν έχουμε υπέρβαση, εδώ είμαστε στο τέλος της χρονιάς να δούμε τι θα κάνουμε. Στην αρχή της χρονιάς δεν θα κάνουμε πειραματισμούς». Υποστήριξε επίσης ότι η μόνη απάντηση είναι οι αυξήσεις στους μισθούς, επικαλούμενος τις αυξήσεις – κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, που έγιναν στη βάση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων που έχουν νομιμοποιήσει το φακελάκι, με το επιχείρημα ότι «είναι μια απάντηση σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και την διάθεση να πληρώσουν λιγότερα στον δημόσιο τομέα, σε σχέση με όσα θα πλήρωναν στον ιδιωτικό τομέα», επιβεβαιώνοντας πως βασική στόχευση είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Μπροστά δε στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει το μέτρο, ανακοίνωσε πως «εξετάζουμε να βρούμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να μπορούμε να χρηματοδοτούμε κάποια από τα απογευματινά ιατρεία», προφανώς για να κάνει πιο εύπεπτη την γενίκευση της επιχειρηματικής δράσης.

Μπροστά στο παζάρι με την Τουρκία, υπό ευρωατλαντική εποπτεία, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, παραπέμποντας στην «μεγάλη εικόνα», της επίτευξης σημαντικής «προόδου» στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σχετικά θέματα

Απόψεις