Σα στυμμένη λεμονόκουπα…

Άρκεσε ένα email των τροϊκανών για να σπεύσουν να πάρουν πίσω αυτό που μόλις είχαν ψηφίσει για τις 100 δόσεις των χρεών των καθημαγμένων οικογενειών προς την Εφορία, ώστε να καταλάβουν και οι τελευταίοι, αυτό που είχαν αντιληφθεί ή απλώς φαντάζονταν οι περισσότεροι.

Ότι αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας, που ανέβηκε στην εξουσία χάρη στην κατατρομοκράτηση του λαού, δεν είναι παρά μια κυβέρνηση – μαριονέτα.

Μια κυβέρνηση ανδρεικέλων, που της ανατέθηκε συγκεκριμένος ρόλος από τους ξένους τοκογλύφους δανειστές και από τους ντόπιους ολιγάρχες που έγιναν πλουσιότεροι ακόμη και στον καιρό της κρίσης που στενάζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν θα δίσταζε να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να διαλύσει την υγεία, την παιδεία και κάθε ίχνος πρόνοιας, να χαρατσώσει με ιδιαίτερη μανία το λαό, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία – και ολόκληρη τη χώρα, αν χρειαστεί…

Τώρα και αυτοί ακόμη που τη στήριξαν βλέπουν ότι έχει χάσει και τα όποια λίγα ερείσματα είχε. Βλέπουν πως ό,τι είχε να τους προσφέρει το έδωσε. Ότι αν μείνει λίγο παραπάνω θα κινδυνεύσουν οι σχεδιασμοί τους. Και την αφήνουν σιγά – σιγά να καταρρεύσει.

Τη μεταχειρίζονται πια κι αυτοί σα στυμμένη λεμονόκουπα. Και μόνο ένα της ζητούν τώρα πλέον: Να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε. Να εφαρμόσει και τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα που έχει συνομολογήσει μαζί τους (πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, αρπαγή της πρώτης κατοικίας και των όποιων άλλων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στους δανειολήπτες, ταχύτερες διαδικασίες στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, διάλυση του Ασφαλιστικού κ.ά.).

Να παραδώσει, δηλαδή, καμένη γη στους επόμενους, για να προσπαθήσουν να τους έχουν κι αυτούς πιο εύκολα «του χεριού τους»…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email