Οι τύποι είναι απερίγραπτοι και (θα το ξαναπούμε) δεν ντρέπονται.

Ακούγαμε ότι η «ισχυρή» οικονομία των «αρίστων», όχι μόνο θα αντέξει να στηρίξει τους πληγέντες στην καταστροφή της Θεσσαλίας, αλλά θα συνεχίσει και την «ανοδική» της πορεία. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα γνωστά «ψίχουλα» για τους ανθρώπους που περνάνε όλα αυτά τα δεινά. Μας είπαν ότι θα φέρουν λεφτά από την «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση και για να γίνει τέλειο το ξέπλυμα της ΕΕ όσον αφορά την λογική “κόστους-οφέλους” που διαπερνά όλο το ευρωενωσιακό οικοδόμημα όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, το ανακοίνωσε και ο Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Κομισιόν

Και τελικά τι κάνουν; Τελικά καταργούν μέχρι και τα «ψίχουλα» του market pass για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Κόβουν μέχρι και το market pass – καπαμά!  Γιατί; Διότι δεν πρέπει να μας κακοχαρακτηρίσουν οι επενδυτές και οι οίκοι αξιολόγησης! 

Τα παραπάνω περιέγραψε με προκλητικό τρόπο ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Προσέξτε τι είπε: 

«Η οικονομία μας έχει ισχυροποιηθεί σε σχέση με το 2019» «αλλά δεν είμαστε ούτε Ελβετία, ούτε Σουηδία»,  υποστήριξε για να συνεχίσει: «Μας κρίνουν οι αγορές, οι επενδυτές (…)Εάν στείλουμε το μήνυμα ότι στην Ελλάδα χαλαρώνουμε και πάλι» «θα ξανακυλήσουμε»!

Το είπε ακόμα πιο ανοιχτά:  «Ναι, κοινωνικά ευαίσθητοι, δεν το χαρίζουμε αυτό σε κανέναν, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σοβαρά»! 

Και κάπου εκεί το πέταξε: «Εκείνο που πιστεύω – με βάση τους μέχρι τώρα λογαριασμούς – ότι δεν θα μπορέσουμε να το επεκτείνουμε για δύο μήνες (σ.σ: δηλαδή Νοέμβριο και Δεκέμβριο) είναι το market pass. Ξέρω ότι στενοχωριούνται αυτοί που μας ακούν αλλά πρέπει να να κρατήσουμε μια ισορροπία»!

Ο υπουργός δήλωσε, επιπλέον, ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία. Πρόσθεσε ότι από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών. Πρόκειται κυριολεκτικά για «ψίχουλα» μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής.