Λείπει ο δάσκαλος

Την Πέμπτη τα σχολεία ξεκινούν και ο Λοβέρδος μοιάζει με τον Αρβανιτόπουλο, που έμοιαζε με τη Διαμαντοπούλου κ.ο.κ. Κάθε χρόνο, κάθε Σεπτέμβρη, ο κάθε υπουργός Παιδείας προσπαθεί να μειώσει τους αριθμούς για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Δεν προσπαθεί να μειώσει τα κενά, αλλά τους αριθμούς για τα κενά!

Κάθε Σεπτέμβρη τα ίδια ευχολόγια για τη νέα σχολική χρονιά από τους «υπεύθυνους» για την Παιδεία. Κάθε Σεπτέμβρη ένας κατάλογος με τιμές, για τα απαραίτητα, που θα έπρεπε να καλύπτονται δωρεάν.

Οι λόγοι που δεν συμβαίνουν τα αυτονόητα δεν είναι άγνωστοι: Δεν δίνουν κονδύλια για την Παιδεία και για τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις, οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) δεν επιτρέπουν τον στοιχειώδη προγραμματισμό, ώστε να έχουν τα σχολεία τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών.

Ας τολμήσουν να πάνε σε κάποιο μαθητή της πρώτης δημοτικού και να του πούνε: Παιδί μου, δεν χρειάζονται προσλήψεις, αλλά εξορθολογισμός.

Αυτό που θα καταλάβει, όταν μπει στην τάξη, είναι πως λείπει ο δάσκαλος. Τίποτα παραπάνω. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email