Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

H εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της Ρ. Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας

Χτες, επί έντεκα ώρες η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αναφέρθηκε σε όλους τους ισχυρισμούς που έχει..

Χτες, επί έντεκα ώρες η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αναφέρθηκε σε όλους τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Η Ε. Σπυριδωνίδου, κατά την πολύωρη αγόρευσή της, επικαλείται πολλές από τις καταθέσεις των περίπου 60 μαρτύρων που κατέθεσαν στις 89 συνεδριάσεις του δικαστηρίου και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία καταλήγει στο «δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της κ. κατηγορουμένης».

Παράλληλα, κάνει χρήση αποσπασμάτων του υλικού από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορουμένης, διαβάζοντας μηνύματα από τα οποία, όπως ανέφερε, αναδεικνύεται μία μητέρα που ασχολείται με το «εγώ της». Μία μητέρα που αν και είχε χάσει ήδη δύο παιδιά της, έδειχνε μία απάθεια μπροστά σε όσα συνέβαιναν με την υγεία της Τζωρτζίνας.

«Σε πρώτη μοίρα ήταν ο εαυτός της, όχι το παιδί της. “Εμένα ποιος με σκέφτεται” έλεγε στα μηνύματα. Όχι το παιδί της που είχε εγκεφαλοπάθεια».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι αντιδράσεις, η συμπεριφορά, αλλά και τα μηνύματα της κατηγορουμένης, ενόσω η κόρη της νοσηλεύεται, «δείχνουν άνθρωπο που είτε δεν έχει συναίσθηση αυτών που συμβαίνουν, είτε δεν τον ενδιαφέρει».

Κοιτώντας πολλές φορές την κατηγορουμένη, που την άκουγε δείχνοντας ψύχραιμη, η Ε. Σπυριδωνίδου με δεικτικές εκφράσεις και σκληρή γλώσσα επέκρινε την Ρούλα Πισπιριγκου για την επιλογή της να ξιφουλκεί με τον εν διαστάσει σύζυγό της, χωρίς καθόλου να επιδιώκει συνεννόηση και συνεργασία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ειδικά, δε, «από όταν η Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια που υπέστη από την πρώτη ανακοπή, είχε καταστεί ένα παιδί ιδιαίτερο που χρειαζόταν φροντίδα, αγάπη και ήρεμο περιβάλλον», όπως ανέφερε.

«Η Τζωρτζίνα μπορεί να μη μιλούσε, αλλά αισθανόταν και καταλάβαινε τα πάντα. Αναγνώριζε τους γονείς της, έβλεπε παιδικά και γελούσε, δυσφορούσε όταν ερχόταν να την πάρει ο φυσιοθεραπευτής. Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ τι εξέλιξη θα είχε αυτό το παιδί, αν βρισκόταν στην ζωή…», είπε η εισαγγελέας.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η εισαγγελέας για τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης σε βάρος του κ. Ηλιάδη περί πρόθεσής του να πάρει όργανα της Τζωρτζίνας. Σε πολύ έντονο ύφος αφού τόνισε πως η συζήτηση για όργανα για μεταμόσχευση αρχίζει εφόσον έχουμε εγκεφαλικό θάνατο, είπε πως «ο κ. Ηλιάδης είχε πρώτο του μέλημα να σώσει τον εγκέφαλο του παιδιού. Αυτός ήταν ο γιατρός που την προσέγγισε για όργανα; Όλα αυτά είναι πομφόλυγες και απορώ που η κ. κατηγορουμένη το επέτρεψε αυτό (να ακουστεί στο δικαστήριο). Είναι δυνατόν να μιλάμε για μεταμοσχεύσεις σε ένα γιατρό που έχει κάνει τα πάντα να σώσει το παιδί;».

Η Ε. Σπυριδωνίδου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ενδέχεται να έγινε από λάθος χορήγηση κεταμίνης κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού». Διαβάζοντας βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν χορηγήθηκε αυτή η ουσία, ούτε στην ανάνηψη ούτε κατά τη νοσηλεία της 9χρονης, αλλά και τα πρωτόκολλα για το φάρμακο, η εισαγγελέας ανέφερε ότι «είναι μία ουσία που αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο». «Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί», τόνισε η εισαγγελέας, αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολουθούν οι νοσηλευτές, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έγινε λάθος και να μπέρδεψαν την κεταμίνη με την αδρεναλίνη. «Η κεταμίνη στο μπουκαλάκι της έχει κόκκινη γραμμή γιατί εντάσσεται στα ναρκωτικά.. Δεν είχαν κανένα λόγο να πουν ψέματα γιατροί και νοσηλευτές», ανέφερε τονίζοντας παράλληλα πως η κεταμίνη είναι αδιαμφισβήτητη στο αίμα της Τζωρτζίνας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικά θέματα

Απόψεις