Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η ανάγκη του εμβολιασμού δεν κοστολογείται σε «χαρτζιλίκια» της «αριστείας»

Μεγάλη αγωνία έπρεπε να έχουμε όλοι για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Έτσι τουλάχιστον μας προέτρεπαν διάφορα ΜΜΕ φιλικά προς την..

Μεγάλη αγωνία έπρεπε να έχουμε όλοι για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Έτσι τουλάχιστον μας προέτρεπαν διάφορα ΜΜΕ φιλικά προς την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάζεψε κάμποσους υπουργούς, για να δώσει λίγο παραπάνω… «ταρατατζούμ» στο σόου, και ξεκίνησε. Και τι ανακοίνωσε τελικά ο πρωθυπουργός; 150 ευρουλάκια για νέους 18-25, σε μια κάρτα, για να απολαύσουν, είπε, ταξίδια και πολιτισμό που στερήθηκαν στην καραντίνα.

Κάλεσε, με όσο νεανικό ύφος διέθετε, «τα κορίτσια και τα αγόρια να χαρούν όσα τους προσφέρονται, να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο». Μετά ήρθε και η υπουργός Λίνα Μενδώνη και… απογείωσε το επιχείρημα: «Η κυβέρνηση», είπε, «προσφέρει ένα αντίδωρο στους νέους»...

Δεν γνωρίζουμε ποιος σκέφτηκε το σκηνικό που έμοιαζε με το «τα λιγουρεύεστε» του υπουργού Αναπτύξεως. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, μάλιστα, η εμπειρία του: Να φτιαχτεί μια κυβερνητική εκπομπή με δώρα και πρωταγωνιστή τον Άδ. Γεωργιάδη. Πιθανός τίτλος: «Τα λιγουρεύεστε; Με ένα “τσίμπημα” δικά σας»!

Και κάπου εδώ τελειώνει η πλακίτσα, διότι το θέμα του εμβολιασμού είναι πολύ σοβαρό.

Οι ίδιοι «άριστοι» που τώρα «μοιράζουν» 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18 – 25 είναι εκείνοι που μέχρι πρόσφατα τους κούναγαν το δάχτυλο, χαρακτηρίζοντάς τους ανεύθυνους. Βροχή τα ρεπορτάζ στα κανάλια για τα κορωνοπάρτι της νεολαίας. Νόμιζες ότι δεν υπάρχει άνθρωπος από τα 18 έως τα 25 που δεν… κορωνοπαρτάρει κάθε μέρα. Είναι οι ίδιοι «άριστοι» που ποινικοποιούσαν τη βόλτα οικογενειών σε πλατείες, βάζοντας την αστυνομία να ασκεί βία για παραδειγματισμό.

Τώρα, οι ίδιοι ανεύθυνοι νέοι καλούντα να «τσιμπήσουν» τα 150 ευρώ, κάνοντας ένα εμβόλιο. Πάλι καλά που δεν είπαν «άντε ρε μαλακισμένα να εμβολιαστείτε και θα τα πάρετε τα 150 ευρώ»

Αλήθεια, πού νομίζουν ότι απευθύνονται; Αν δεν ήταν στην κυβέρνηση και δεν είχαν ευθύνες για τη ζωή μας το μόνο που θα τους άξιζε είναι γελάμε με την ταξική έπαρση της «αριστείας» τους!

Η σοβαρή ενημέρωση για τον εμβολιασμό, η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο σεβασμός απέναντι στους νέους των 18-23 (και όχι μόνο) είναι ορισμένα από τα πολλά που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι «άριστοι», για να πείσουν για την ανάγκη του εμβολιασμού. Αντίθετα, όμως, αυτοί «έπαιζαν» με τα συμφέροντα της «αγοράς» και από τη μια έκλειναν τα περίπτερα (αξέχαστα μέτρα…) και από την άλλη έδιναν πληρότητα στα πλοία μέχρι και 80-85%.

Η ανάγκη του εμβολίου δεν κοστολογείται σε «χαρτζιλίκια» της «αριστείας». Αφορά την υγεία του καθενός και την υγεία όλων μας. Το «πάρε 150 ευρώ για να εμβολιαστείς» δεν διαμορφώνει υπεύθυνη συνείδηση αλλά ανταποδοτική αντίληψη, σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Επιπλέον, η επιλογή ηλικιακής ομάδας για «δωράκι», με βάση την πολιτική και εκλογική σκοπιμότητα, καθιστά ακόμα πιο αγοραία και χυδαία την κίνηση της κυβέρνησης.

Με αυτά που κάνετε οι «αντιεμβολιαστές» είστε εσείς.

Με τη νέα σας «ιδέα» (αντιγραφή από τις ΗΠΑ, όπως στη δυτική Βιρτζίνια που κληρώνουν σε λοταρίες μέχρι και όπλα για… κίνητρα!) εμφανίζετε το εμβόλιο, μια παγκόσμια κατάκτηση της εξέλιξης της επιστήμης, σε φθηνιάρικο προϊόν τηλεπώλησηςΑντιμετωπίζετε τους ανθρώπους, ακόμα και στην πανδημία,  σαν καταναλωτές και πελάτες. Έτσι έχετε μάθει από την «πούλα-πούλα» ιδεολογική σας συγκρότηση.

Σχετικά θέματα

Απόψεις