Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κώστας Πελετίδης: Επιστολή στον πρωθυπουργό για άμεση λύση σε προβλήματα χρηματοδότησης προγραμματισμένων έργων

Άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση για την πληρωμή των εγκεκριμένων λογαριασμών έργων, με έκτακτη χρηματοδότηση, αλλά και με αποκατάσταση της επάρκειας χρηματοδότησης των έργων που έχουν..

Άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση για την πληρωμή των εγκεκριμένων λογαριασμών έργων, με έκτακτη χρηματοδότηση, αλλά και με αποκατάσταση της επάρκειας χρηματοδότησης των έργων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και «Πράσινο Ταμείο», απαιτεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιείται και στον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

«Από τις αρχές τρέχοντος έτους αντιμετωπίζουμε στάση πληρωμών σε εξελισσόμενα εγκεκριμένα έργα εξαιτίας της ανεπάρκειας πιστώσεων στα βασικά χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και Πράσινο Ταμείο. Για τα περισσότερα και πιο σημαντικά έργα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας, αλλά και όλων των Δήμων και Περιφερειών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καθυστερήσουν και να μην ολοκληρωθούν, αν δεν δοθεί άμεση λύση για την ομαλοποίηση της ροής των εγκεκριμένων πληρωμών”, σημειώνει.

«Αρκετοί ανάδοχοι έχουν προχωρήσει σε έγγραφη διακοπή εργασιών και άλλοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να κάνουν το ίδιο. Αν αναγκαστούμε να επαναλάβουμε διαγωνιστικές διαδικασίες οι καθυστερήσεις θα είναι πολύ μεγάλες με σοβαρότατες συνέπειες», πρόσθεσε και τόνισε, ακόμα:

«Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται αναπλάσεις στο Ιστορικό Κέντρο και σε συνοικίες της πόλης, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, μετατροπή κτιρίων σε κέντρα πολιτισμού. Οι επιπτώσεις από την διάλυση των συμβάσεων θα έχει σοβαρές συνέπειες στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στη λειτουργία, στη ζωή των κατοίκων και στην εν γένει εικόνα της πόλης. Ενώ παράλληλα, θα προκαλέσει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και στους επαγγελματίες με την δυσλειτουργία που θα προκύψει. Ανατρέπεται συνολικά ο προγραμματισμός της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Τέλος, επισήμανε: «Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη γιατί το πρόβλημα είναι σε γνώση των αρμοδίων τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς να γίνεται κάποια ενέργεια προς την επίλυση του.

Κ. Πρωθυπουργέ

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση για την άμεση πληρωμή των εγκεκριμένων λογαριασμών των έργων με έκτακτη χρηματοδότηση και να αποκαταστήσει την επάρκεια της χρηματοδότησης των έργων, ώστε να μην εμφανιστεί και πάλι κίνδυνος διακοπής της υλοποίησης των έργων και αναγκαστικής επανάληψης των διαγωνιστικών διαδικασιών».

Σχετικά θέματα